Kezdőlap / Hírek / Miniszter járt a Boschnál

Hírek

Miniszter járt a Boschnál

Miniszter járt a Boschnál

Nagy Márton a budapesti Bosch Kampuszon tett látogatást, ahol megbeszélést folytatott Szászi Istvánnal, a Bosch csoport vezetőjével Magyarországon és az Adria régióban, valamint a vállalatcsoport menedzsmentjével.

A közlemény emlékeztet, hogy a Bosch 1898 óta van jelen termékeivel az országban, a magyarországi cégcsoport nyolc leányvállalatának árbevétele több mint 1700 milliárd forint, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 18 ezer főt, ezzel a magyar GDP közel 3 százalékát adja.
A megbeszélésen a felek az aktuális gazdasági folyamatok mellett áttekintették az ágazat versenyképességi kérdéseit. A miniszter hangsúlyozta, hogy a Bosch csoport a kormány stratégiai partnere, a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője - írták.
A kormány célja, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is tovább erősítse az export- és befektetésvezérelt gazdaságot, ez érvényesül a kidolgozás alatt álló új iparstratégiában is, amelyben jelentős szereppel bír a járműipar, így a Bosch csoport - áll a közleményben.
Nagy Márton kiemelte, hogy a magyar ipar védelme és a munkahelyek megőrzése érdekében be kell szállni a támogatási versenybe, fokozni kell a beruházásokat és a működő tőke beáramlását. A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket - írta a GFM.

The post Miniszter járt a Boschnál appeared first on JÁRMŰIPAR.HU.

Tovább a teljes cikkre!

Forrás: jarmuipar.hu - Miniszter járt a Boschnál