Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Valami különlegeset szeretnél ajándékozni Valentin napra, kedvesednek? Vásárlás helyett készíts néhányat - könnyen, gyorsan és olcsón!
részletek »

Vásárlás helyett, készíts saját kezűleg ajándékot Valentin-napra!

Vásárlás helyett, készíts saját kezűleg ajándékot Valentin-napra!
Vásárlás helyett, készíts saját kezűleg ajándékot Valentin-napra!
Egyedi bögrét
2013.04.21. 13:24
Címkék - ajándék, egyedi, saját-kezüleg, valentin-nap
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Valami különlegeset szeretnél ajándékozni Valentin napra, kedvesednek? Vásárlás helyett készíts néhányat - könnyen, gyorsan és olcsón!

A meglepetés öröme, és a tény, hogy adni jó, motivál arra, hogy a szerelem ünnepén párunknak, barátainknak ajándékkal kedveskedjünk.

A kínálatok útvesztőjében nehéz megtalálni a megfelelő, személyre szóló meglepetést, könnyen készíthetsz viszont házilag is ajándékot, mely talán még személyesebb, hiszen a saját alkotásod!



Fess egyedi bögrét!

Amire szükséged lesz

Egyszínű bögre, lehetőleg világos, a matt és a fényes felületű egyaránt megfelelő porcelánfesték az általad kiválasztott színekben.

A porcelánfestéket hobbiboltokban szerezheted be, de nem kell az ott található árnyalatoknál leragadnod: a festéket több színből is összeválogathatod, és saját magad keverheted ki a kívánt árnyalatot.

Ha kész, akkor pedig nincs is más dolgod, mint mintákat, figurákat vagy nevet festeni a bögrére!

A bögre felületét tisztítsd meg, és töröld szárazra, majd fesd rá a kívánt mintát! A félfényes festéket 24 órán át hagyd száradni, ezután 45 percig süsd 170°C-os sütőben, majd hagyd ott kihűlni.


Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Mécsestartót üvegfestékkel Mécsestartót üvegfestékkel
Készíts egyedi mécsestartót üvegfestékkel! Amire szükséged lesz:üveg gyertyatartó - kisebbet és nagyobbat is választhatszüvegfesték.Ez utóbbiból ma már igen sokféle kapható: a nagyobb felületekre használhatsz lehúzható üvegfestéket, a kisebbekre kiégethetőt, de választhatod a kényelmesebb megoldást is, az üvegfestő filcet, amely egyébként az apróbb minták rajzolására a legalkalmasabb. Lehúzható üvegfestékkel fóliára készíthetsz mintát, és amelyik a legjobban tetszik, száradás után felhelyezhető az üvegre.Láss hát neki! Tisztítsd meg az üveget, és rajzold rá a mintát! Ha ezt üvegfestékkel vagy filccel tetted, akkor ne felejtsd el a tartókat kiégetni, az pedig az adott típus függvénye, hogy az égetés előtt szükséges-e a 24 órás száradás.
Ékszert gyöngyből Ékszert gyöngyből
Készíts ékszert gyöngyből! Amire szükséged lesz:damil, selyemzsinór, vékony, gumis damil a gyöngyök felfűzéséhez. Figyelj arra, hogy a kívánt ékszernek megfelelő méretűt és vastagságút válassz!Gyöngyökből igen nagy a kínálat. Karkötőhöz kisebbeket, nyaklánchoz nagyobbakat válassz! Az üveg és műanyag gyöngyöket kombinálhatod is.Csat vagy kapocs többféle méretben és fajtában kapható. Mintázott darabokat egyaránt találhatsz, melyek a nagyobb nyakláncokhoz, karkötőkhöz illenek.Lezáró gyöngy: apró fém gyöngy, melyet össze kell nyomnod a lánc végein, hogy ne szaladjanak le a gyöngyök.A gyöngyfűzés nemcsak kreativitást, de nagy türelmet is igénylő tevékenység, ha azonban a fantáziád manapság nem szárnyal annyira, még ne ess kétségbe, a gyöngyfűzési technikákról ugyanis számos könyvben olvashatsz, melyek a segítségedre lehetnek.
A gyöngyfűzés nemcsak kreativitást, de nagy türelmet is igénylő tevékenység A gyöngyfűzés nemcsak kreativitást, de nagy türelmet is igénylő tevékenység
Láss hát neki! Damil és selyemzsinór különböző vastagságban kapható, ezért ügyelj arra, hogy a felhasználandó gyöngyöknek megfelelőt válassz!Mérd le a kívánt hosszt, majd a zsinór végére fűzz egy gyöngyöt, képezz hurkot, és a hurokba fűzd a kapcsot! Ezután zárd le a hurkot a fémgyönggyel. Ízlésednek megfelelően kombináld és fűzd a gyöngyöket egymás után, középre akár egy nagyobb medált is tehetsz! Ha karkötőt és nyakláncot is készítesz, ügyelj arra, hogy harmonizáljanak egymással. Ha elkészültél, fűzd fel a fém lezárógyöngyöt, majd a kapocs másik végét, ezután pedig készíts hurkot, és a zsinór végét újra fűzd át a fémgyöngyön, végül nyomd össze a lezárót!
Egyedi gyertyát Egyedi gyertyát
Önts egyedi gyertyát! Amire szükséged lesz: viaszforgács, gyertyazselé vagy -homok, olvasztáshoz edény, nejlonzacskó, öntőforma vagy üveg tartóedény, fémtalpú kanóc, hurkapálca, díszítéshez száraz virág, kavics, gyöngy. Az öntés igen könnyű, a gyertya pedig nagyszerű ajándék lehet karácsonyra. Többféle eljárás létezik, a legegyszerűbben zseléből, gyertyahomokból és viaszgyöngyökből készíthetsz gyertyát. Láss neki! A viaszforgácsot vagy gyertyazselét nejlonzacskóba helyezve olvaszd fel vízfürdőben! Az öntőforma aljára helyezd a kanóc fémtalpát, a másik végét hurkapálcára kötve erősítsd a forma tetejére! Ha különlegesebb gyertyát szeretnél, a forma aljára szórhatsz száraz virágot, kagylót, kavicsot, gyöngyöt. A zselés gyertyát nem lehet kiönteni, kizárólag üveg tartóedényben mutat jól, a hagyományos viaszt azonban ki is öntheted, de ez esetben is használhatsz üveg tárolóformát. A színek keverhetőek, rétegezhetőek, de a viaszgyöngyöket és a gyertyahomokot is kombinálhatod. Ezeket nem szükséges felolvasztani: helyezd a kanócot egyszerűen az üvegforma aljára, majd rétegezd és keverd a viaszt ízlésednek megfelelően!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza