Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ha elég ötletesek vagyunk házilag is készíthetünk gyertyát ajándékba. Ajándéknak, majd dísznek is tökéletesek lesznek.
részletek »

Várd romantikus hangulatban párodat a Szerelmesek napján!

Várd romantikus hangulatban párodat a Szerelmesek napján!
Várd romantikus hangulatban párodat a Szerelmesek napján!
Valenti napi gyertyamágia
2013.04.02. 15:30
Címkék - ajándék, gyertya, romantika, szerelem, ünnep, valentin
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ha elég ötletesek vagyunk házilag is készíthetünk gyertyát ajándékba. Ajándéknak, majd dísznek is tökéletesek lesznek.


A gyertya varázslatos fénye melegséget és bensőséges hangulatot kölcsönöz szobánknak, romantikus érzésekkel tölt el bennünket, és bármilyen eseményt még különlegesebbé, ünnepélyesebbé teszi, de nyugtatóként, lazítóként is hat.

Válasszuk hát bátran a gyertyafény melletti fürdőzést, tervezzünk szerelmünkkel gyertyafényes vacsorát, vagy díszítsük pislákoló mécsesekkel a szobát.

Már egyetlen szál gyertya fénye is segíthet feloldani a harsogó villanyfény keménységét, s így biztonságban beszélgethetünk. A lágyabb megvilágításban könnyebben jutnak felszínre érzéseink, szinte meglágyul lelkünk.

Ha elég ötletesek vagyunk házilag is készíthetünk gyertyát ajándékba. Ajándéknak, majd dísznek is tökéletesek lesznek.Szükséges anyagok hozzá

Gyertyagranulátum, gyertyaszínező, illatosító, gyertyakiöntő, viaszcsík, viaszlap, gyertyalakk, kanóc, gyurma.

Ha esetleg maradt gyertyánk karácsonyról, azt is felhasználhatjuk. Csak a fantáziánkat kell használni és már kész is az egyéni gyertya.

Első lépésben helyezzük a kanócot a kiöntőformába, és alul rögzítsük gyurmával. Majd a felső végét tekerjük egy hurkapálcára, hogy ne mozduljon el.

Melegítsük 60 fokra, ne legyen túl forró! Öntsük bele a kiöntőformába, amit tartunk ferdén. 20 perc dermedés kell neki, majd ráönthetjük a következő adag viaszt.

Tarthatjuk másik szögben a formát, hogy izgalmasabb formát kapjunk. Ezt annyiszor ismételhetjük meg, ahányszor csak szeretnénk. Ha gyorsítani szeretnénk a száradást, akár hideg vízben is hűthetjük. Csak miután teljesen megszáradtak és kihűltek a rétegek, akkor vehetjük ki a formából a gyertyákat.

Díszíthetjük még őket akár gyöngyökkel, kristályokkal és viaszlapokkal is. A különböző formájú és színű viaszlapokat kezünkkel felmelegítjük, és már rá is ragad a gyertyára. Az utolsó lépés, mikor befejeztük a díszítést, hogy lelakkozzuk.


Hangulatvilágítás

Készíthetünk romantikus világítást is Valentin-nap estéjére. Elég, ha egy lámpán kicseréljük a burát, és ezt mi is elkészíthetjük. Ami szükséges hozzá:

50 x 100 cm-es áttetsző üvegszövetdarab, de lehet más méretű is, ahogy szeretnénk, fújható ragasztó, 1 db lámpafoglalat zsinórral, ha nincs, amire cserélhetnénk, filctoll, festékszóró, ragasztószalag.

Egy kicsit bonyolultnak látszik, de ha elképzeljük és nem adjuk fel, akkor akár többet is készíthetünk.

Első lépés, hogy kettőbe hajtjuk a szövetdarabot a szövet közepénél. Majd ragasszuk is össze a két lapot, ahogy egymáson vannak. Ezzel megfeleztük a szövetünket. Figyeljünk arra, hogy jól simítsuk ki a lapokat, ne legyen hullámos.

Most készítenünk kell egy sablont kartonból. A karton legyen 48 x 48 cm-es. Rajzoljuk meg a kettő átlót. A középpontból kiindulva rajzoljunk kört körzővel, amit mérjünk a lámpafoglalthoz, kb. 1 cm lehet. Most kaptunk négy egyenlőszárú háromszöget, aminek a csúcsai ívesek.

Az egyik háromszög 48 cm-es oldalát osszuk fel egy 13 és a maradék 25 cm-es darabra. Majd a jelölt pontból húzzunk egy vonalat a középpont felé, így kapunk egy 25 cm-es alapú háromszöget, és egy 13 cm-es oldalú romboidot. Ezt láthatjuk a képen is. A színes csillagokkal jelölt terület lesz a bura. A képen fehéren hagyott területeket kell kivágnunk, tehát a központi kört, és a háromszöget. Ezt a kartonsablont tegyük rá a szövetre, majd vágjuk körbe sniccerrel.

Most, hogy megvan a bura, még kiterítve, tudjuk díszíteni. Bekockázhatjuk filccel, amilyenre akarjuk, lefújhatjuk olyan színre, amilyenre akarjuk. Ovális, kör, vagy akár csillag sablonokat vághatunk ki, és ezeket fújjuk rá mintaként, vagy negatívnak használjuk. Akármilyen mintát választhatunk, és ezt tegyük a szövet alá, amit át tudunk rajzolni.

Ezután már könnyebb dolgunk lesz: miután megszáradt, tekerjük le az illesztő műanyag karikát a foglalatról, dugjuk á a foglalatot a bura lyukán, majd belülről csavarjuk vissza a foglalatra a karikát. Kész is a bura.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza