Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Valentin napi receptek, sütemények, koktélok... A Valentin nap a szerelem, a szerelmesek napja. Készíts szerelmednek finom, ízletes, változatos, ám e
részletek »

Valentin napi receptek, sütemények, koktélok

Valentin napi receptek
Valentin napi receptek
2012.03.19. 19:06
Címkék - nap, recept, Valentin
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Valentin napi receptek, sütemények, koktélok... A Valentin nap a szerelem, a szerelmesek napja. Készíts szerelmednek finom, ízletes, változatos, ám e jeles naphoz illő ételeket. Lehet, hogy nem is kell messzire menned, hogy beszerezd a csodálatos Valentin napi ebéd vagy vacsora hozzávalóit, hiszen közismert és könnyen beszerezhető alapanyagokból álló recepteket ajánlunk.
Ezek egytől-egyig illenek egy szerelmes naphoz - afrozidiákumok -, és biztos lehetsz abban, hogy elfogyasztásukkal még szebb, meghittebb lesz a Valentin nap, mivel a testi beteljesülést elősegítik. A hatás és mellékhatás kihasználása érdekében húzódj közelebb szerelemedhez és öleld szorosan magadhoz.


Vaníliakrém mézzel

A tojásokat és a cukrot alpakka edénybe tesszük, majd habverővel addig keverjük, míg besűrűsödik. Ezután lassú tűzön állandó keverés mellett jól felmelegítjük. Levesszük a tűzről, és hűtéssel besűrítjük. A vajat és a vaníliás cukrot kikeverjük, folyamatosan adagolva hozzá a mézet. Állandó keveréssel a két öntetet összevegyítjük, és simára dolgozzuk. Tortákba tölteléknek, lehűtve krémnek használhatjuk, de díszítésre, vagy tej ízesítésére is kiváló. Hűtőben 1-2 napig eláll.

Hozzávalók (4 személyre): 10 dkg méz, 20 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor



Almás, csokoládés recept

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habora keverjük. Beletesszük a margarint, a rumot és a sót. A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a masszába szitáljuk. A csokoládét durvára lereszeljük, az almát apróra vágjuk, és a keverékhez adjuk. Muffinpapírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.

Hozzávalók (4 személyre): 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 15 dkg Rama, csipet só, 2 ek. rum, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 7-8 dkg étcsokoládé, 2 alma


Mézes csók

Az anyagokat összegyúrjuk, pici golyókat alakítunk belőlük. A tepsit vajazzuk ki és lisztezzük be. A golyókat tesszük a tepsibe, hagyjunk köztük elegendő távolságot, mert megnőnek. Megkenjük a tetejét tojással. Díszíthetjük mandulával vagy dióval kedvünk szerint. Elő fűtött sütőbe helyezzük és 160 fokon kb. 25 percig sütjük. Másnapra puha lesz. Nagyon kiadós sütemény.

Hozzávalók: 500g liszt, 250g cukor, 3 egész tojás, 4 kanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj


Dupla csokis muffincsoda

A tojást felverjük és jól Összekeverjük a tejföllel, a cukorral és az megolvasztott margarinnal. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával átszitáljuk, hozzátesszük a kakaóport és az apróra összezúzott csokoládékat. Ezt a tojásos keverékhez tegyük és enyhén összekeverem. Belekanalazzuk a papírkapszlival terített muffin formákba, és elő fűtött sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük a csokis csodákat.

Hozzávalók: 23 dkg finomliszt, 2,5 dkg kakaópor, 2 tk sütőpor, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 3 dl tejföl, 2 tojás, 8 dkg barnacukor, 8 dkg margarin, 1/2 tk szódabikarbóna


Alma-zeller saláta

A tojás sárgáját a tejföllel elhabarjuk, az olajat a citrom kicsavart levével elkeverjük. A két keveréket mély porcelán tálban összekeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sót, cukrot, mustárt, és jól eldolgozzuk. A reszelő legnagyobb fokán belereszeljük a hámozott almát és a legfinomabb reszelővel a meghámozott zellert. Egy fél óráig hidegen hagyjuk, tetszetősen díszítve tálaljuk.

Hozzávalók: 50 dkg zeller, 50 dkg alma, 1 csomó petrezselyem, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 citrom, kevés só, 1 dkg cukor, 1 kanál mustár


Zellerkrémleves

A zellert kis darabokra aprítsuk, olajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Összeturmixoljuk (botmixerrel), fűszerezzük, 5 percig főzzük. Élesztőmentes kenyérkockával is tálalhatjuk.

Hozzávalók: 1 csomag zellerlevél, szerecsendió, borsikafű, 4-5 evőkanál extraszűz olíva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj)


Mézes gyömbéres csirkecombok

A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk. Az olajat lábasban megforrósítjuk, és a csirkecombokat elősütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, az előbbit félkarikára, míg az utóbbit apró csíkokra metéljük. Együtt a hús sütésénél visszamaradó olajba szórjuk, kevergetve megfuttatjuk, majd a húst újra rárakjuk. A mézzel, a borral és a szójamártással ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy a csirkecombokat majdnem ellepje. Lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a levét a kevés vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, kisujjnyi darab friss gyömbér, 4-4 evőkanál virágméz, fehérbor és nem túl sós szójamártás, só őrölt fekete bors, 1 kiskanál étkezési keményítő vagy liszt


Húsos sajt Valentin napra

Klopfoljuk ki a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Az így előkészített húst lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba panírozzuk, majd egy hőálló edényben rakjuk egymásra a szeleteket. Ezt követően öntsük le a tejszínnel. Alufóliával lefedve közepes tűzön kb. 40 percig süssük. Az étel így összeáll, és ha kicsit hűl, jól szaggatható szív alakú formájúvá. Burgonyapüré vagy zöldséges rizs illik hozzá leginkább, de zellersalátával, borral is ízesíthetjük.

Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 tojás, liszt, 25 dkg reszelt sajt, 3 dl tejszín, só, bors
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza