Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A csokoládé és az osztriga mellett még számos természetes vágyfokozó létezik. Használd fel a leghatékonyabbakat a főzésnél, és lepd meg
részletek »

Tüzeld fel párodat ezzel a szenvedélyes Valentin-napi menüvel

Tüzeld fel párodat ezzel a szenvedélyes Valentin-napi menüvel
Tüzeld fel párodat ezzel a szenvedélyes Valentin-napi menüvel
Madame Pompadour vágyfokozó levese
2013.03.13. 11:15
Címkék - édesség, fűszerek, leves, recept, vágyfokozó, Valentin-nap, zöldség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A csokoládé és az osztriga mellett még számos természetes vágyfokozó létezik. Használd fel a leghatékonyabbakat a főzésnél, és lepd meg vérpezsdítő menüvel a párod Valentin-napon! A következő ételek garantáltan feltüzelnek, ráadásul könnyen elkészíthetők.
Madame Pompadour vágyfokozó levese

Madame Pompadour, XV. Lajos francia király híres szeretője, ha fel akarta tüzelni a királyt, vacsorára zellerkrémlevest rendelt. A zellerben ugyanis azon kívül, hogy rengeteg vitamin és ásványi anyag van, megtalálható egy olyan is, ami képes a potencia növelésére.

Hozzávalók:
- 1 kg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 diónyi vaj
- 2 dl tejszín
- 1-1,5 l víz és bele 1 db húsleveskocka
- só, bors
- reszelt parmezánsajt ízlés szerint
- kruton

Elkészítés:

A zellert éles késsel hámozd meg, és vágd kis kockákra. A hagymát vágd fel apróra, majd a felforrósított vajon párold puhára. Ha már illatozik, tedd bele a zellerkockákat is. Sózd, borsozd, és egy rövid ideig párold együtt a hagymával. Ezután öntsd fel vízzel, amibe tedd bele a húsleveskockát, és főzd puhára a zellert. Ha elkészült, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsd, és keverd bele a tejszínt. Néhány percre tedd vissza a tűzhelyre és főzd össze egy kicsit. Tálaláshoz szórj a tetejére reszelt parmezánsajtot, és tegyél hozzá ízlés szerinti mennyiségben krutont is.


Spagetti a tenger gyümölcseivel

A tengeri herkentyűk többségének vágykeltő hatást tulajdonítanak. Készíts belőlük ínycsiklandozó feltétet, helyezd spagettire, és csábítsd el vele a párod!



Spagetti a tenger gyümölcseivel Spagetti a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók:- 40 dkg tengergyümölcsei-keverék (mirelit vagy frissen összeválogatott)- spagetti- fél fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 1 csokor petrezselyem- 3 evőkanál olívaolaj- fél dl húsleves alaplé- fél dl száraz fehérborElkészítés:A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát pedig nyomkodd szét. A petrezselymet mosd meg, és vágd apróra. Ezt követően bő, sós vízben kezdd el főzni a spagettit. Ha az olasz hagyományoknak megfelelően szeretnéd elkészíteni a tésztát, ne törd félbe, és ne főzd túl.Miközben a tészta fő, egy serpenyőben az olívaolajon óvatosan pirítsd meg a hagymákat. Add hozzá a tengergyümölcsei-keveréket, és egy percig forgasd meg benne nagy lángon. Ezután lassú tűzön, fedő alatt további öt percig párold. Ezalatt levet ereszt, és megpuhul. Add hozzá a petrezselyem felét, öntsd fel a húslével, a borral, és keverd hozzá a maradék petrezselymet is. Körülbelül tíz percig főzd, gyakran megkeverve. A kész spagettit csepegtesd le, és öntsd a mártásos serpenyőbe. Lazán keverd össze, és néhány másodpercig élénk tűzön forrósítsd fel. Végül szórd meg egy kis petrezselyemmel, és tálald.
Fűszeres-tüzes csokoládéfondü Fűszeres-tüzes csokoládéfondü
Casanova állítólag nemcsak az osztriga csáberejében bízott, hanem a csokoládééban is. A fáma szerint a légyottok előtt szívesebben ivott meg egy forró, fűszeres csokoládét, mint egy pohár pezsgőt. A csokoládé mindenesetre valóban az egyik legismertebb afrozidiákum. Fogyasztása a boldogsághormonok mennyiségét növeli: az endorfin kiválasztását és a szerotonin termelődését serkenti. Ha a forró csokihoz fahéjat, vaníliát és chiliport teszel, a hatás fokozható - ezek a fűszerek ugyancsak hatékonyan használhatók vágyfokozóként.Hozzávalók:- 1 tábla jó minőségű fekete csokoládé- 1 tábla tejcsokoládé- 3 evőkanál tejszín- 1 teáskanál rum- egy késhegynyi fahéj- 1 vaníliarúd kikapart belseje- ízlés és bátorság szerint néhány csipet chiliporA mártogatáshoz:- 10 dkg eper- 1 narancs- 1 banán- 1 doboz babapiskótaElkészítés:Forrásban lévő víz felett egy fémedényben olvaszd fel a csokoládékat. Ha felolvadtak, vedd le a tálat, és gyors mozdulattal keverd el benne a tejszínt, a rumot és a fűszereket. Mutatós, ha a tálaláshoz csokifondü-szettet használsz, de az sem baj, ha nincs. Üvegtálkákba is kanalazhatod a forrócsokit, egy tálon pedig szépen rendezd el a mártogatnivalókat: szeletelt epret, narancsgerezdet, banánkarikákat, és kényeztessétek egymást.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza