Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Elképzeltük a rózsaszín ködöt, és Valentin-napra egy olyan menüt állítottunk össze, melyben a domináns szín a rózsaszín. Kíváncsi vagy, hogyan
részletek »

Rózaszín ételcsodák Valentin-napra

Rózaszín ételcsodák Valentin-napra
Rózaszín ételcsodák Valentin-napra
Ráksaláta uborkaágyon
2013.04.04. 13:32
Címkék - étel, recept, recept, romantika, rózsaszín, ünnep, valentin
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Elképzeltük a rózsaszín ködöt, és Valentin-napra egy olyan menüt állítottunk össze, melyben a domináns szín a rózsaszín. Kíváncsi vagy, hogyan készül a pink kacsa vagy a zselépezsgő, akkor olvasd tovább!


Ráksaláta uborkaágyon

Hozzávalók
1 csomag vegyes saláta
20 dkg rák
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor, só, bors




Az öntethez

1 citrom
1 grépfrút
1 narancs
1 ek méz
pár csepp bergamottolaj
1 nagyobb kígyóuborka
1 ek olívaolaj
céklapor
a tányér díszítéséhez céklazselé



Elkészítés

A rákokat megmossuk.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a rákokat, 4-5 perc alatt rózsaszínűre pároljuk. A végén átforgatjuk a préselt fokhagymával és a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.

A salátakeverékhez elkészítjük az öntetet: a citrom, a grépfrút és a narancs kifacsart levét összekeverjük a mézzel, csipet sóval, borssal és a bergamottolajjal, majd a salátába keverjük.

Az uborka végeit levágjuk, zöldséghámozóval hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.
A szeleteket folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Rátesszük a salátát, és feltekerjük.

Az így kapott henger tetejére szív alakban rátesszük a rákokat, közepükbe félbevágott koktélparadicsomot rakunk.

A tányért díszítő céklazseléhez 20 dkg cukor, 2 dl víz és 2 dl alma/sherry ecet keverékét lassú tűzön sűrű krémmé főzzünk. Amikor kihűlt, céklaporral színezzük.
Kókuszos-gyömbéres céklaleves Kókuszos-gyömbéres céklaleves
Hozzávalók 4 darab közepes cékla 1 darab kb. 3 cm-es friss gyömbér 1,5 l zöldség- vagy csirkealaplé 3 szál újhagyma 0,5 l kókusztej 5 dkg vaj só, bors, lime-levél Elkészítés A céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk, 200 fokos sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Lehűtjük, meghámozzuk, feldaraboljuk. (Ajánlott a gumikesztyű használata, mert nagyon fog!) A gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Az újhagymát feldaraboljuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a céklát, az újhagymát és gyömbért, kb. 3 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, összeforraljuk, turmixoljuk. Szitán átpasszírozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lime-levéllel díszítjük.
Vaníliás són és rózsateán füstölt rosé kacsamell Vaníliás són és rózsateán füstölt rosé kacsamell
Következzen a Valentin-menü főétele, a rózsaszín kacsa... Hozzávalók 2 bőrös kacsamell 1 csésze rizs 1 csésze szálas Earl Grey tea 1 vaníliarúd 1 csésze nagy szemű só Elkészítés A kacsamell bőrét keresztben és hosszában bevagdaljuk (óvatosan, a húsba ne vágjunk bele). A mellet a bőrös felével felfelé rátesszük egy darab alufóliára. Egy magas falú serpenyőt/wokot 4-5 rétegben kibélelünk alufóliával. A teát, a rizst, a cukrot és a feldarabolt vaníliarudat összekeverjük, a serpenyőbe/wokba szórjuk, és lefedjük alufóliával. A serpenyőt lefedjük, és erős tűzön felmelegítjük. Kb. 5 perc elteltével a serpenyő/wok megtelik füsttel. A fedőt levesszük, és a kacsamellet a tea/rizs keverékre helyezzük. Fedő alatt kb. 10 percig füstöljük. Egy serpenyőt felforrósítunk, a kacsát kivesszük a magas falú serpenyőből/wokból, és bőrével lefelé a másik serpenyőbe tesszük. 4-6 percig sütjük, kivesszük a serpenyőből, és tálalásig, kb. 10 percig pihentetjük.
Rosépezsgő-zselé eperchipsszel Rosépezsgő-zselé eperchipsszel
És egy kis ráadás... Hozzávalók 750 ml prosecco vagy vörös pezsgő 20 dkg cukor 2 ek zselatinpor 60 ml forró víz Poharanként egy szem eper Elkészítés A cukrot és a proseccót/pezsgőt összeöntjük és felmelegítjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, és összekeverjük az alkohollal. Poharakba töltjük, beledobunk egy-egy szem epret, és hűtőben egy éjszakán át dermedni hagyjuk.
Málnakrémmel töltött macaron Málnakrémmel töltött macaron
...és íme az édes zárás... Hozzávalók (36 darabhoz) 15 dkg mandulaliszt 15 dkg porcukor 15 dkg kristálycukor 110 g tojásfehérje (3-4 darab) kb. 10 ek víz céklapor/ételfesték Elkészítés: A mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük. Ha nem kapunk mandulalisztet, házilag is elkészíthetjük úgy, hogy a szeletelt mandulát finomra daráljuk a porcukorral. A tojás fehérjét kettéosztjuk. Az egyik felét belekeverjük a cukros mandulába, majd hozzáadjuk a színező anyagot. A kristálycukorhoz hozzáadjuk a vizet, és 120 fokra hevítjük. Miközben a cukor forr, elkezdjük felverni a maradék fehérjét, de nem keményre. Amikor a cukorszirup elérte a 120 fokot, lassú sugárban elkezdjük hozzáönteni a fehérjehabhoz. Addig verjük magas fordulaton, míg fényes, fehér, sűrű masszát kapunk. A masszát összekeverjük a mandulával, és habzsákba töltjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral/szilikonlappal, és a habzsákból kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk. Egy órán át pihentetjük. 160 fokos sütőben 8 percig sütjük.
Töltelék a málnakrémmel töltött macaronhoz Töltelék a málnakrémmel töltött macaronhoz
10 dkg mascarponét 10 dkg vajjal, 1 kk citromlével, 5 dkg porcukorral és 1 kk céklaporral simára keverünk. A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza