Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Szilveszteri programot keresel, netán néhány tanácsot, mit lehet szilveszter éjjelén csinálni?
részletek »

Szilveszteri ajánló, szilveszteri programok, oldalak, cikkek, érdekességek

Ajánló
Ajánló
2012.03.19. 16:31
Címkék - ajánló, szilveszter
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Szilveszteri programot keresel, netán néhány tanácsot, mit lehet szilveszter éjjelén csinálni?

Szilveszteri oldalak

Szilveszter, szilveszteri receptek, programok, dalok, versek, szilveszteri sms-ek - Szilveszteri sms köszöntők, szövegesen, humorosan, idézetek, versek, köszöntők, szilveszteri üzenetek, egysorosak, sms-ek, receptek, cikkek, hírek, érdekességek, tudj meg többet a szilveszterről!
részletek

Mit igyunk Szilveszterkor? Szilveszterkor csakis gazdagságot hozó italt fogyasszunk. Erre más nem is alkalmasabb, mint a pezsgő. A pezsgő a bornak olyan fajtája, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. Az alapborokat (cuvée) úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, aminek hatására szénsavassá válnak ... Mit ünneplünk ilyenkor? ...
részletek

BUÉK, szilveszter, minden, ami szilveszter - szilveszteri programok. Szilveszteri szállás és szilveszteri programkereső. Minden egy helyen.
részletek

Üdvözöljük a SzilveszteriBulik.hu weboldalon, és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk! Szilveszteri bulik - Szilveszteri programok- Szilveszteri rendezvények az oldalunkon. Itt mindent megtalál, amit keres, ami szilveszteri buli.
részletek


Szilveszteri programok, utazások

Szilveszteri utazások, programok, Athén, Ausztria - Flachauwinkel, Ausztria - Sonnwendhof , Bali, Szingapúr, Barcelona, Barcelona, Berlin, Ciprus, Dominika, Dubai, Egyiptom Grand Makadi...
részletek

Kuba szilveszter - szilveszter Kubában, Kuba, szilveszter napján a leghangulatosabb! Az utcán kubai zene köszönti az Újévet színes tüzijáték, jéghideg koktélok, ízletes szilveszteri vacsora és karneváli hangulat kíséretében. Életre szóló élmény a pálmafák alatt koccintani a tengerparton. Ne hagyja ki! Töltse Kubában a 2009. évi szilveszteri bulit!
részletek

Szilveszteri last minute utak, programok, meleg tájakra, síelés, akciók, kikapcsolódás az év utolsó napjaiban is.
részletek


Szilveszter- szilveszteri programok, szilveszteri ajánlatok, szilveszteri utazás
részletek


Szilveszteri üdülési ajánlatok, akciós ajánlatok, pihenés, Last Minute ajánlatok, Utazz itthon kedvezményes ajánlatok
részletek


Cikkek a szilveszterről

Egy híres Szilveszter. Ha azt mondom: Szilveszter, mindenkinek december 31-e jut eszébe. Szinte senki sem gondol szegény Szilveszterekre, akik ezen a napon ünneplik a névnapjukat. De miért éppen a Szilvesztereké ez a jeles ünnep, az év utolsó napja?! Bár kétségtelenül van közülük néhány, aki megérdemli...
részletek

Ki mit nem tud a szilveszterről - Szilveszteri babonák és szokások után érdeklődtünk.
részletek


Szilveszteri programok, érdekességek, ajánló

Keresztapák szilvesztere, avagy a 20-as évek Amerikája... Rendezvényünk a 20-as évek Amerikájába röpíti a vendégeket. A szesztilalom idejébe... A bejáratnál hosszú bőrkabátba öltözött férfiak ellenőrzik a vendégeket, belülről zongoraszó hallatszik. Aki megfelelő meghívóval rendelkezik, és beengedik a klubba, biztos, hogy emlékezni fog erre az estére. Hiszen az egész este a felhőtlen, nem engedélyezett szórakozásról szól. Ez az a hely, ahol még a tilalom ellenére is folyik a whisky, repkednek a dollárok a casinoban.
részletek


Képek, feliratok - Ezen a lapon szilveszter témakörben találsz csillogó képeket, feliratokat, melyeket szabadon megjeleníthetsz saját oldaladon, blogodban, adatlapodon vagy bárhol máshol, ahova lehet HTML kódokat írni. Küldd el őket szilveszterre barátaidnak levélben, írd be hozzászólásként a fórumjaikba vagy üzenj nekik a lapodon keresztül!
részletek


SZENT I. SZILVESZTER PÁPA ... Szilveszter római születésű volt, s majdnem huszonkét évig, 314-től 335-ig volt pápa. Elődje, Miltiádész pápa alatt szabadult meg Róma Maxentius zsarnokságától, amikor Nagy Konstantin a Milviusi-hídnál legyőzte őt. Ez meghozta az Egyház számára a szabad vallásgyakorlást is. Tanúk szólnak amellett, hogy Szilvesztert hitvallóként tisztelték, mivel az utolsó üldözésben, Diocletianus idejében állhatatosan megvallotta Krisztust. A felszabadulás első időszakában ugyanis az egész birodalom területén az volt a szokás, hogy olyan férfiakat választottak és szenteltek püspökké, akik az üldözés idején hitvallók voltak.
részletek


Szilveszteri szokások és hiedelmek, avagy amit a Szilveszterről tudni kell... Szilveszter estéjét és éjszakáját ma is - hasonlóan, mint régen, de igazodva a mai korhoz - ünneplések és rendezvények ölelik körül. Még ma is él az alábbi mondás: Amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendő is. Ez a nagy fogadalmak ideje, amiket többé-kevésbé meg is szoktunk tartani. Tradicionális ételeket, italokat fogyasztunk, szokásokat őrzünk, de most az is kiderül, honnan is erednek ezek a hagyományok.
részletek


II. Szilveszter pápa - II. Szilveszter volt a történelem során a 141. pápa. Már felszentelése előtt is igen nagy befolyása és tisztelete volt az egyházon belül. Rendkívül tanult, értelmes ember volt, akiben az ész találkozott a buzgó hittel. Népszerű és nagyhatású egyházfő volt, de ő sem tudta elkerülni a római nemesség ellenszenvét, hiszen a történelem első francia pápájaként őt is a német császár választása miatt iktatták be hivatalába.
részletek


Az újévi szokások eredete - Pezsgő pukkan, petárda csattan, zajlik a visszaszámlálás és az újesztendő üdvrivalgással történő köszöntése. De vajon mindig így volt ez? Természetesen nem. Hiszen elődeink inkább az évszakváltásra koncentráltak erősebben, azokat búcsúztatták-ünnepelték, így a szilveszteri és újévi népszokások egyáltalán nem tekintenek olyan nagy múltra vissza, mint amilyenre először gondolnánk.
részletek


A szilveszter vidámsága - A szilveszteri, hajnalig tartó mulatozás gyökerei a rómaiak Saturnalia elnevezésű ünnepében rejlenek - annak idején ilyenkor az urak és a rabszolgák egy asztalhoz ültek, és együtt ettek, ittak. A szilveszteri dínom-dánom ma is élő hagyomány, amelyhez számtalan néphit és babona társul.
részletek


Szilveszter és Újév ünnepe - Szilveszter és Újév ünnepének bemutatásával kívánunk miden kedves látogatónknak sikerekben gazdag boldog új esztendőt! Szilveszter a polgári év befejező, január 1-je pedig a következő év kezdőnapja. Szent Szilveszter pápa (IV. század) ünnepe, gyakorlatilag az újév vigíliája (előestéje). A szilveszteri szokások közös célja, a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolni.
részletek


SZILVESZTER - A népi kalendárium szerint újesztendő első napjával összefüggő nap. Szilveszterkor - akárcsak az év más ünnepein és jeles napjain - a szokások és hiedelmek az emberi életre, az állatállomány és a termés bőségére vonatkoztak. Szilveszter éjjelén gombócfőzéssel, ólomöntéssel tudakozódtak a lányok jövendőbelijük neve és foglalkozása után. Sokfelé más praktikákat is alkalmaztak. Például Gyimes völgyben "Akkor karót kötnek. Akkor mentek, kötővel megkötöttek. Hogyha az a karó nem vót teljesen meghántva, akkor gazdaghoz ment férjhez, s ha az a karó csóré vót, akkor szegényhez ment férjhez. Ha magos vót, akkor magos férfihez ment, s ha alacsony vót, akkor alacsony férfihez ment" (Bosnyák S. 1982: 110).
részletek


Mit jelent a Szilveszter és az Új Év első napja? - Fény-Krisztus születése után kemény, köves fagy, az igazi tél fogja a határt, az ember lelkét, testét, s tesped a jószág is az istállóban. Ha nem moccan bennünk, általunk az élet, akkor az ilyenkor szükséges megpróbáló keménység határt nem ismer dolga végeztében: megtartás helyett gyilkol, s elpusztítja mindazt, aki, ami újulásra vár, miképpen közel kétezer esztendeje a gyermekisten, Jézus, az életet hozó égi király születése után a földi uralkodó, Heródes az evilági trónus féltése miatt halomra ölte a kisdedeket.


Mitől szilveszter a szilveszter? - régi szokások, újév - Minden év újabb lehetőségeket tartogat számunkra, és annak érdekében, hogy a lehetőségek megmutatkozzanak előttünk, és élni tudjunk velük, minden lehetséges eszközt bevetünk. Sokan a hagyományokban bíznak, hátha az újév valóban sikerekben gazdag és boldog lesz, mások megpróbálnak eltérni tőlük, remélve, azok elhagyásával a szerencse rájuk talál.


Szilveszteri hagyományok - Szilveszter estéjét és éjszakáját ma is - hasonlóan, mint régen, de igazodva a mai korhoz - ünneplések és rendezvények ölelik körül. Még ma is él az alábbi mondás: Amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendő is. Ez a nagy fogadalmak ideje, amiket - attól függően, mennyire tartjuk be a magunknak adott szavunkat - ideig óráig meg is szoktunk tartani.
részletek


Legyen a szilveszter a rendszerváltás napja, visszatekintés - 1988 szilveszter estéjén még senki nem tudta biztosan, hogy vége van. 1989 szilveszter estéjén viszont már csak nagyon kevesen hitték, hogy még nincs vége. Az Index és az OSA idén naponta bemutatja, hogy mi is történt húsz éve. A következő írásban a szerző, Mink András kevéssé tudományos, de forradalmi javaslatot tesz, hogy melyik napon ünnepeljük meg a rendszerváltást.


Szilveszteri sms köszöntők - Szilveszteri sms köszöntők a Tutilapok oldalán - Szövegesen, humorosan... - idézetek, versek, köszöntők, szilveszteri üzenetek, egysorosak, sms-ek ...
részletek

Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
További friss hírek, cikkek
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza