Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az
részletek »

Tippek ötletek a tavaszi és nyári, szabadban való edzéshez

Tippek ötletek a tavaszi és nyári, szabadban való edzéshez
Tippek ötletek a tavaszi és nyári, szabadban való edzéshez
2013.04.18. 12:47
Címkék - edzés, egészség, lányok, nők, nőnap, ötletek, tanácsok, tippek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk!

Jó időben kinek van kedve otthon ücsörögni pláne bent a szobában edzeni ? Mindenkinek most a klasszikus futás vagy kerékpározás jut az eszébe.

Nem rossz ötletek, de ennél sokkal több lehetőség nyílik meg számunkra a kinti edzés során. Keresni kell a közelben egy parkot, játszóteret vagy egyszerűen egy olyan helyet ahol lehet tornázni. Játszóteret, korlátokat lépcsőket máshogy is lehet használni. Felkapunk magunkra egy kényelmes edző ruhát és indulhat az edzés!

Érdemes minden edzés előtt bemelegíteni 10 percet ( sőt kötelező!)


Ezután következik az egész testes edzés

Kar

Keresünk egy padot vagy lépcsőt és hátunk mögött letámasztjuk a kezünket és lábunk hajlítva van és 90°-ig hajlítjuk a kar majd vissza nyújtjuk. Nehezíthetjük a gyakorlatot hogy

Kinyújtjuk a lábat,egyiket megemeljük,másik padra tesszük,egy korláton hajlítjuk a kart alátámasztás nélkül .


Mell

Fekvőtámaszokat csinálhatunk kéznél alátámasztva illetve lábnál. Haladók egyik oldalt felhúzhatják a térdüket amikor leengedjük a kart.


Hát

Törzsemelések játszótéri mászókánál, alacsony korlátoknál alulról megkapaszkodunk testünk minnél vízszintesebb annál nehezebb a gyakorlat és felhúzzuk magunkat.
Haladóknak húzódzkodás bármilyen vízszintes rúdon ami elbír minket.


Has

Hanyatt fekszünk beakasztjuk a lábunkat és felüléseket csinálunk. Egy padon ülve térdhúzásokat csinálunk. Alkartámaszban fekvőtámasz pozícióban tartjuk magunkat. Haladók függeszkedésben csinálhatnak lábemeléseket. Korlátokon szintén meg tudjuk csinálni.


Láb

Kitörések , sétáló kitörés , egylábas kitörés : elöl lévő lábunk a talajon hátul lévő a padon van.

Egylábas guggolás: megkapaszkodunk és kinyújtjuk az egyik lábat igy hajlítjuk be a másikat.


Fenék

Padra lépcsőre fellépések csodásan formálják a feneket. Hasra fekszünk a padon megkapaszkodunk a lábunk csípőtől nincs fent a padon és így csinálunk lábemeléseket.

Ha végeztünk ne felejtkezzünk meg a nyújtásról!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza