Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A cékla az egyik legjobb zöldség, amit ilyenkor fogyaszthatsz, ezzel védd magad! A torma javítja az emésztést, és a vérkeringésre is jó hatással
részletek »

Immunerősítő saláta-Készísd el párodnak ezt a finom összeállítást!

Immunerősítő saláta-Készísd el párodnak ezt a finom összeállítást!
Immunerősítő saláta-Készísd el párodnak ezt a finom összeállítást!
Magában is nagyon finom, de szárazabb sültek mellé egyenesen kiváló saláta.
2014.09.03. 08:48
Címkék - cékla, Egészséges-táplálkozás, Gyógymód, saláta, torma, Zöldség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A cékla az egyik legjobb zöldség, amit ilyenkor fogyaszthatsz, ezzel védd magad, és párodat! A torma javítja az emésztést, és a vérkeringésre is jó hatással van, a cékla tömve van antioxidánsokkal, és vérképző is, tehát ezt a salátát rendszeresen érdemes fogyasztanod.
Tormás céklasaláta

Hozzávalók:

5 közepes méretű cékla
1 kis fej lilahagyma
1 szál tormagyökér
0,4 dl ecet
5 dkg cukor
1/2 kávéskanálnyi kömény
só, bors

Elkészítés ideje:
25 perc.

Elkészítés menete:

Mint az a hozzávalókból is kitűnik, ez nem lesz egy bonyolult recept. Hámozd meg a zöldségeket, majd keresd elő a kedvenc reszelődet, és ugyanazokon a lyukakon reszeld egy tálba mind a céklát, mind a tormát. Ha ez megtörtént, keverd hozzá a feldarabolt lilahagymát.

Ezután egy bögrényi vízzel keverd el a cukrot, az ecetet és a köményt, majd add a céklás keverékhez.
Sózd és borsozd az egészet kedved szerint, és már kész is van.



Nagyon finom és egészséges saláta. Enyhén csípős.A torma lereszeléséhez készítsünk elő egy köteg zsebkendőt! Megéri a sírást. Hűtőben sokáig eláll.


A tél jellegzetes savanyúsága - a káposztasaláta mellett. Együnk sok céklát a télen, mert igazi vitaminbomba! :)
Marhaszeletek zöldségágyon Marhaszeletek zöldségágyon
Finom sültek a saláta mellé. Ez a saláta, ahogy a legtöbb társa, kiváló kísérője lehet egy masszívabb, fűszeres sült húsnak,A marhahús különleges ízvilágát remekül kihozzák a különféle zöldséges köretek. A tormás céklasaláta isteni a marhaszeletek mellé. A marhahústól sok háziasszony ódzkodik, pedig legalább annyira sokoldalú és ízletes, mint a szárnyasok. Ráadásul elkészítése sem nagyobb kunszt. Hozzávalók:60 dkg marhahús25 dkg spárga1 citromvajolajsóborsA marhahúst szeleteld fel, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg a húsdarabok mindkét oldalát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. A citrom héját reszeld le, és egy kevéssel hintsd meg a húst. Önts alá 3-4 dl vizet, fedd le, és párold puhára a húst.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza