Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ebben az évben országszerte 86 intézmény csatlakozott a Mindenütt Nő - Nőnap reloaded 3.0 elnevezésű rendezvényhez, így 16 városban több mint
részletek »

Három napon keresztül ünnepli idén a nőket a Mindenütt Nő sorozat

Három napon keresztül ünnepli idén a nőket a Mindenütt Nő sorozat
Három napon keresztül ünnepli idén a nőket a Mindenütt Nő sorozat
2015.02.26. 13:15
Címkék - Mindenütt-Nő, nőnap, program, rendezvény, szórakozás, ünnep
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ebben az évben országszerte 86 intézmény csatlakozott a Mindenütt Nő - "Nőnap reloaded 3.0" elnevezésű rendezvényhez, így 16 városban több mint 120 program szól a nőkről március 6. és 8. között.
Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot 2013-ban, hogy a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítsák a nőnap középpontjába - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendezvénysorozat három napja alatt idén 49 színházi előadás, 27 múzeumi és képzőművészeti program, 17 filmvetítés, 11 koncert, 11 pódiumbeszélgetés közül válogathatnak az érdeklődők.

Az Aquincumi Múzeumban a modern és római smink és frizura készítésébe avatják be a látogatókat, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban pedig Terhesség, testkép, nőgyógyászat címmel rendeznek előadást. A Kiscelli Múzeumban március 8-án Perényi Roland Rendhagyó női életutak címmel mesél Berzeviczy Gizelláról és Mágnás Elzáról, majd Simon Magdolna Női szerepek - nőművészet címmel a Női Festőiskolától a nőiséget a művészetben is újraértelmező, a második ezredfordulóig ívelő időszakot mutatja be tárlatvezetéssel egybekötött előadásában.

Számos moziban vetítenek női témájú filmeket, egyebek mellett a Liza, a rókatündért, a Swinget, a Vadont vagy a Makrancos hölgyet.

A Józsefvárosi Galéria Estek keretében március 6-án Szalóki Ági vendége Incze Adrienne pszichiáter, a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület elnöke lesz, és a programon a legősibb gyógyító művészet a tánc jótékony hatásait járják körbe.

A sorozat változatosságát mutatja, hogy az Írók boltjában a női írókról zajlik majd eszmecsere, a Pécsi Kulturális Központban a Dolgozó nők délutánján többek között smink-, egészség- és lakberendezési tanácsadással várják az érdeklődőket, a Játékszínben pedig Micsoda férfiak! Micsoda nők! címmel beszélget egymással Benedek Miklós, Makk Károly, Ungvári Tamás, Lőkös Ildikó könyvekről, filmekről, színházról, zenéről, utazásról, gasztronómiáról, nőkről és férfiakról.

A rendezvény központi gondolata, hogy új tartalommal töltse meg a nőnapot, és ráirányítsák a figyelmet a nők sokoldalúságára. A szervezők célja, hogy ezeken a napokon a koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat mutassanak be, a galériákban női alkotók műveit állítsák ki, női történeteket vetítsenek a mozik, nők valljanak magukról az irodalmi esteken és női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések.

A részletes műsor megtalálható a www.mindenuttno.hu honlapon.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza