Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrnek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk
részletek »

Hajdúsítási praktikák otthonra - Az egészséges haj nem magától születik!

Hajdúsítási praktikák otthonra - Az egészséges haj nem magától születik!
Hajdúsítási praktikák otthonra - Az egészséges haj nem magától születik!
2013.04.19. 12:59
Címkék - ápolás, gondozás, haj, lányok, nők, szépség, tippek, ütletek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrnek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk legyen. A zsíros és száraz hajra különösen fontos nagy hangsúlyt fektetni, de ez nem jelenti azt, hogy sűrűbben kell fodrászhoz mennünk. Szakértőink hasznos hajápolás praktikákkal és trükkökkel várnak!

Sokan küzdünk azzal a problémával, hogy a hajunk gyorsan lelapul, a hajlakk és a tupír ellenére sem sikerül dús sörényt varázsolni magunknak. Akinek nem adatott meg az, hogy mindenféle odafigyelés nélkül lágyan leomló, természetes és egészséges kinézetű haja legyen, azoknak sem lehetetlen elérni a vágyott hajkoronát.

A lelapuló hajnak számos oka lehet: függ a genetikai adottságoktól, környezeti tényezőktől, a samponok, balzsamok, hajlakkok nem megfelelő mennyiségű használatától, valamint a hajsütő és a hajszárító meleg levegője sincs a legjobb hatással a hajunkra.


Összegyűjtöttem néhány hasznos praktikát, amelyek segítenek a hajtő megemelésében, kinek ez, kinek az válhat be, de valószínűleg mindenki talál ezek között legalább egy olyan trükköt, amelyik segít a vágyott frizurát elérni és a lelapuló hajtól megszabadulni.

A körkefe megfelelő használata

Nem véletlen, hogy a fodrásztól kilépve mindig tökéletes tartása van a frizuránknak: ha szárítás közben körkefét használunk, az máris nagy előrelépés a dús haj eléréséhez vezető úton.
Hogyan használjuk? Hajmosást követően törölközővel itassuk le a felesleges vizet hajunkról majd egy csattal a hajunk körülbelül háromnegyedét tűzzük a fejünk tetejére.

A legalsó tincsek maradjanak leengedve. A hajszárítást tincsenként végezzük, a haj tövét emeljük meg a körkefével, majd fésüljük végig a hajunkat úgy, hogy közben a tincset feszesen tartjuk és alulról szárítjuk a hajszárítóval. Ezt a műveletet ismételjük meg az összes tincsünkkel, rétegenként haladva, amíg az egész hajat át nem szárítottuk.


Hajtőemelés

A legújabb „csodaszerek”, amiket ajánlanak a fodrászok, azok a hajtőemelő készítmények. Ezek közül dúsításra leginkább a spray, hab és por állagú termékeket célszerű választani. Használjuk hajmosás után nedves hajra. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha lehajtjuk a fejünket és úgy szárítjuk a hajat.


A sampont és a balzsamot használjunk körültekintően!

Célszerű kerülni a 2 az 1-ben készítmények folyamatos használatát, egyrészt mert nem tisztítja kellőképpen a fejbőrt, másrészt mert nagyobb eséllyel teszi szálkássá, töredezett végűvé a hajat. A balzsam használatával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy mindig alaposan öblítsük ki és ne használjunk belőle túl sokat. Ha zsíros, vagy vékony szálú a hajunk, akkor részesítsük előnyben a gyógynövényes készítményeket.

Hajsütő helyett hajcsavaró

A hajszálak töredezését, elvékonyodását megelőzhetjük azzal, ha kevesebbet használunk hajsütővasat. A hajtő megemeléséhez, a haj dúsításához használjunk helyette hajcsavarókat, ezek kevésbé roncsolják a hajat, az eredmény ennek ellenére látványos.

Természetesen a magától értetődő és jól bevált megoldásokat se felejtsük el: időnként látogassuk meg a fodrászunkat és vágassunk a hajból, hogy veszítsen a súlyából és jó tartása legyen. Sokan a professzionális, drogériákban nem kapható termékekre esküsznek, mások szerint a kovaföld kapszula vagy a ricinusolaj a titka a dús és egészséges hajnak.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza