Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A hazáért hősi halált halt cigány áldozatok előtt tisztelegve tartottak koszorúzást az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulójának
részletek »

A szabadságharc cigány hőseire emlékeztek a budai Várban

A szabadságharc cigány hőseire emlékeztek a budai Várban
A szabadságharc cigány hőseire emlékeztek a budai Várban
2013.03.11. 13:32
Címkék - Budapest, Farkas-János-Alapítvány, Hadtörténeti-Múzeum, Március-15, Schmitt-Pál, Szekeres-Imre, Terror-Háza-Múzeum
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A hazáért hősi halált halt cigány áldozatok előtt tisztelegve tartottak koszorúzást az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulójának alkalmából a budavári Hadtörténeti Múzeum udvarán lévő emléktáblánál hétfőn.

A Farkas János Alapítvány által szervezett ünnepségen koszorút helyezett el az emléktáblánál Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál volt köztársasági elnök felesége, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Mága Zoltán hegedűművész, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, valamint Mezei István, a megemlékezést szervező alapítvány elnöke és Kedves Gyula ezredes, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója.

A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán 2008-ban Szekeres Imre akkori honvédelmi miniszter jelenlétében leplezték le az emléktáblát, amely emléket állít az elmúlt évszázadok cigány hőseinek. Azoknak, akik végvári vitézként, hajdúként, Thököly és Rákóczi kurucaiként haltak hősi halált, és azoknak, akik 1848-ban vagy a világháborúk során vesztették életüket. (MTI)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza