Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Mintegy 4000 magyarországi középiskolás utazhat március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával valamely határon túli magyar településre és
részletek »

4000 középiskolás utazik a Rákoczi szövetség támogatásával

4000 középiskolás utazik a Rákoczi szövetség támogatásával
4000 középiskolás utazik a Rákoczi szövetség támogatásával
2013.03.11. 13:23
Címkék - Budapest, diákutaztatási-program, Március-15, Rákoczi-szövetség, utazás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Mintegy 4000 magyarországi középiskolás utazhat március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel

Az utazó iskolák közül 38-an utaznak Erdélybe, 41-en Felvidékre, 11 iskola utazik Délvidékre, 4 iskola Kárpátaljára, 2 középiskolai csoport Horvátországba, egy iskola Szlovéniába és egy intézmény látogat Ausztriába.

A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, ehhez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási támogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segített a fogadó iskola közvetítésében.

A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.

A szövetség tavalyi diákutaztatási programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án összesen 212 Kárpát-medencei középiskola mintegy 7000 diákja utazhatott. (MTI)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza