Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A recept hozzávalói ( 4 személyre): 3 db alma, 4 db vöröshagyma, extra szűz olívaolaj, 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű, 1.5 kg csirke ( 1.5
részletek »

Sült csirke csipkelekvárral - Egy csirkés recept a karácsonyi menühöz

Sült csirke csipkelekvárral - Egy csirkés recept a karácsonyi menühöz
Sült csirke csipkelekvárral - Egy csirkés recept a karácsonyi menühöz
2013.04.07. 15:19
Címkék - fényképes-ajándék, karácsony, ötletek, recept, sült-csirke-csipkelekvárral, tippek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A recept hozzávalói ( 4 személyre): 3 db alma, 4 db vöröshagyma, extra szűz olívaolaj, 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű, 1.5 kg csirke ( 1.5 kilós egész), 4 ág rozmaring, 4 ág kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma. A bevonathoz: 4 evőkanál csipkelekvár, 2 ág kakukkfű.

Elkészítés


A bevonathoz a csipkelekvárt összeforraljuk 3 evőkanál vízzel, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakukkfüvet, és lefedve állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A kimagozott és cikkekre vágott almát és a félbevágott hagymát egy sütőedénybe rendezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk a kakukkfűvel, majd a sütőedény szélére húzzuk, hogy középen legyen helye a csirkének.

A rozmaring- és kakukkfűágakat az összezúzott fokhagymával együtt a csirke hasüregébe helyezzük, az egész húst besózzuk, majd a csirkét a sütőedénybe tesszük, és 25 percig sütjük.

Ekkor átkenjük a csipkelekvár felével, újabb 20 percig sütjük, majd a maradék lekvárral újból átkenjük, és további 15-20 perc alatt készre sütjük. (Húshőmérővel ellenőrizve 71 °C lesz a legvastagabb részen.) Tálalás előtt 10 percig állni hagyjuk.


Tuti tipp, csak neked!

Rendelj Te is egyedi képes ajándékot szeretteidnek MOST ...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza