Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ha van vegetáriánus a családban, akkor kötelező villantanunk egy ünnepi húsmentes recepttel, de a tapasztalat szerint a húsevőket is lenyűgözi egy
részletek »

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény - Egy vegetáriánus étel receptje karácsonyra

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény - Egy vegetáriánus étel receptje karácsonyra
Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény - Egy vegetáriánus étel receptje karácsonyra
2013.04.21. 12:17
Címkék - fényképes-ajándék, karácsony, lepény, ötletek, recept, tippek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ha van vegetáriánus a családban, akkor kötelező villantanunk egy ünnepi húsmentes recepttel, de a tapasztalat szerint a húsevőket is lenyűgözi egy mutatós, izgalmas, vega fogás. A különféle lepények és sós torták mindig sikeresek, mi most a színek miatt sütőtökkel, spenóttal és krémsajttal készítettük, de lehet más tölteléket is beleapplikálni.

Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához

1 csomag leveles tészta, 45 dkg sütőtök, 20 dkg spenót, 20 dkg natúr sajtkrém, 3 fej fokhagyma, 1 ág friss rozmaring, 5 dkg vaj, só, bors, 1 tojás a pite megkenéséhez.



Elkészítés

A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót.

Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza