Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Lassan előttünk vannak az ünnepek, jön a hideg tél. Nagy léptekben közelednek a karácsonyi készülődések, ki-ki hogy csinálja, van aki egyszerűen
részletek »

Saját kézzel készített karácsonyi díszek

Saját kézzel készített karácsonyi díszek
Saját kézzel készített karácsonyi díszek
2013.09.11. 12:52
Címkék - ajándék, dísz, egyedi, karácsony, kézzel, meglepetés, ünnep
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Lassan előttünk vannak az ünnepek, jön a hideg tél. Nagy léptekben közelednek a karácsonyi készülődések, ki-ki hogy csinálja, van aki egyszerűen elmegy a boltba és megvásárolja ami kell egy meghitt családias ünnephez. De van aki saját kézzel a hozzátartozok segítségével készíti el az otthon díszeit, íme néhány egyszerű ám de pompázatos ötlet, hogy mivel lehet még jobban feldobni az ünnepi asztalt.
Saját hógömb készítése!
Szükséges anyagok és eszközök!:

-kis befőttes,vagy bébiételes üveg
-szilikonos ragasztó
-csillámpor(ezüst,arany vagy fehér)
-akrilfesték
-desztilált víz
-glicerin
-sziloplaszt
-tetszés szerinti műanyag figurák
-esetleg hungarocel

Elkészítés:

A kiválasztott üveg tetejét fessük le pirosra, zöldre, vagy amilyen színre szeretnénk. A kiválasztott figurákat ragasszuk bele a kupak belsejébe. Ha nagyon mély a kupak, hungarocelből vágjunk ki egy kört, ami pont befér majd az üveg száján, és erre ragasszuk a figurákat. Így megemelhetjük őket, és a hatás is havasabb lesz.

Ha a ragasztó megszáradt, mossuk ki jól az üveget, töltsük meg desztilált vízzel, adjuk hozzá a glicerint és egy kevés csillámport.

Hogy a víz ne folyjon ki az üvegből kenjük be az üveg száját a csavarmenetnél színtelen sziloplaszttal, csavarjuk rá a kupakot és hagyjuk száradni fél napig, majd fordítsuk meg az üveget és kész is a saját egyedi hógömbünk.Karácsonyi kiscsillag!:

Papírsablon alapján tetszésszerű anyagból kivágok 2 csillagformát, ez lesz a csillag eleje-hátulja.
Varrógéppel átszaladok rajta egy 2cm-es terület elhagyásával, ahol majd kifordíthatom, és nem felejtem el belevarrni az akasztóját sem, az egyik csücsökbe.

Kifordítom és teletömöm egy kisolló segítségével vattával, amit egyenletesen elosztok a csücskökben is.
Kézi varrással és aranycérnával elkezdem felvarrni a szélére, (a gépi varrás mentén) körbe a vastagabb aranyszálat, ekkor varrom le a 2 centis kimaradást is. (az akasztónál kezdődik és végződik)

Majd a flittereket és gyöngyöket úgy varrom fel, hogy a cérnám a vattában fusson, a csillagon belül!


Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza