Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Hozzávalók: 3 közepes fej cékla, 5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma), olívaolaj, 1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé, fél
részletek »

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel
Céklakrémleves petrezselyemkrémmel
2013.04.19. 11:58
Címkék - céklakrémleves, fényképes-ajándék, karácsony, ötletek, recept, tippek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Hozzávalók: 3 közepes fej cékla, 5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma), olívaolaj, 1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé, fél citrom leve, 2 evőkanál tejföl + díszítéshez , só, bors, 1 csokor petrezselyem, 2 keményre főtt tojás a tálaláshoz.

Elkészítés


Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel.

Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.

Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki. A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.



Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza