Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ültetőkártyák: Az elemeket másoljuk ki a sablonok közül, rajzoljuk fel a megfelelő színű kartonokra, és vágjuk ki valamennyit. Egy pipihez kell
részletek »

Ültetőkártyák - Húsvétra pipi formájú kartonból

Ültetőkártyák - Húsvétra pipi formájú kartonból
Ültetőkártyák - Húsvétra pipi formájú kartonból
Ültetőkártyák
2013.04.02. 15:39
Címkék - asztal, húsvét, ötlet, pipi, ültetőkértya, ünnep
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ültetőkártyák: Az elemeket másoljuk ki a sablonok közül, rajzoljuk fel a megfelelő színű kartonokra, és vágjuk ki valamennyit. Egy pipihez kell két test, két taréj és szakállka, valamint egy boríték. A nagyobb csipeszeket szedjük szét, majd egy éles késsel és ráspollyal alakítsuk ki a hegyes csőrt az alsó részéből. Fessük sárgára a kihegyezett részt, és állítsuk össze újra a csipeszt. A piros taréj- és szakállkaelemet ragasszuk a testek hátoldalára, a szárnyakat pedig előre. A fekete fagyöngyöt vágjuk félbe, és ragasszuk a testekre.

A piros taréj- és szakállkaelemet ragasszuk a testek hátoldalára, a szárnyakat pedig előre. A fekete fagyöngyöt vágjuk félbe, és ragasszuk a testekre.

A lábakhoz vágjunk egy 50 cm-es darabot a zsenília drótból, hajtsuk félbe, és kb. 7 cm-t hagyva a lábszáraknak, alakítsuk ki a lábakat. A külső ujjak nagyjából 2,5 cm-esek, a középsők pedig 3,5 cm-esek legyenek.

Ha mindent meghajlítottunk, vágjuk le a felesleges drótvégeket. A lábakat a félbehajtott végénél ragasszuk a csipesz szárai közé.

Hogy jobban odaragadjon, kurtítsuk meg a zsenília szálakat egy 1 cm-es szakaszon. A pipitesteket ragasszuk a csipesz két oldalára úgy, hogy a két test körvonalai pontosan fedjék egymást.

Végül a borítékot hajtsuk meg, fekete filctollal mintázzuk, és csippentsük a csőrbe, azaz a csipesz szárai közé.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza