Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Húsvét közeledtével sok lakásban fő szerepet kap a takarítás, viszont nem szabad csak a külsőségekre koncentrálni, meg kell találnunk a lelki
részletek »

Húsvét - húsvéti előkészületek, takarítás

Húsvéti előkészületek
Húsvéti előkészületek
2012.03.14. 14:41
Címkék - előkészület, húsvét
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Húsvét közeledtével sok lakásban fő szerepet kap a takarítás, viszont nem szabad csak a külsőségekre koncentrálni, meg kell találnunk a lelki békénket, amely által sokkal teljesebb és kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.
A húsvét előkészületek
Ezekben a napokban szinte mániákusan próbálunk takarítani, rendet rakni. Mert itt a húsvét. Megtisztult szívvel és lélekkel, és tiszta lakással, rendezett környezettel igyekszünk fogadni az ünnepet: Jézus Krisztus, a Megváltó feltámadását...

Hisz úgy érezzük, hogy az otthonunkban, a munkahelyünkön felhalmozódó rendetlenség olykor a szívünkben uralkodó rendetlenséget is tükrözi. Mindkettő rendbetétele fontos.

Miközben kitakarítunk egy fiókot, szobát vagy mellékhelyiséget, gondoljunk arra, hogyan akar Isten rendet teremteni bennünk. És engedjünk ennek az akaratnak. Takarítás közben ne a rádiót, a magnót állítsuk teljes hangerőre, hisz ebben a zajban nem tudunk odafigyelni arra a halk, szelíd hangra, amely hív, vezet bennünket. Munka közben is ízlelgessük a csendet és figyeljünk, hátha most halljuk meg kételyeinkre a feleletet.

A nagyhéten pihentessük nyelvünket, tartsunk pletyka-böjtöt. Nem könnyű, hisz oly szívesen feketítjük be a másikat, hogy mi különbnek tessünk. Ma ne figyeljünk oda a pletykára, és ne is adjunk tovább kétes eredetű és jelentésű híreket. Legyünk békességteremtők. Figyeljünk oda a másikra, a gyermekünkre, a házastársunkra, a szomszédunkra, az elesettre. Bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek is, hogy megtaláljuk lelki békénket.

Nagypénteken csendesedjünk el. Hangolódjunk Jézus szenvedésére, hogy jobban megértsük: Isten egyszülött fiát adta érettünk, hogy aki hiszen őbenne, örök élete legyen. Köszönjük meg, hogy Jézus Krisztus értünk is meghalt a keresztfán. Meghalt, hogy a kárhozatból megváltson, hogy az örök halál helyett örök életünk legyen.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza