Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Mielőtt útnak indulsz, tájékozódj a friss közlekedési hírek, forgalomkorlátozások, elterelések, útviszonyok, forgalmi hírek felől. Hisz ki szeret a dugóban várakozni.
részletek »

Friss közlekedési hírek, közlekedés, közlekedési állapotok, forgalomkorlátozások

Keresés
A legnagyobb cég, az ír Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el, a tavaly szeptemberi 8,5 millióról 9,5 millióra nőtt utasforgalmuk, amely 12 százalékos javulást jelent. A cég Boeing 737-eseinek átlagos töltöttsége szeptemberben 94 százalék volt, amely 4 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. A 12 havi gördülő utasforgalmuk szeptember végén 97,3 millión állt, amely 16 százalékkal haladja meg az előző évi szintet.
A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a futóverseny miatt kora délutánig Budapesten több fő közlekedési útvonalat lezárnak. Így egyebek közt az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchíd egészét, az Árpád híd, a Margit híd és a Szabadság híd egy-egy sávját, valamint több forgalmas belvárosi utcát.
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a győri mellett a hegyeshalmi és a kecskeméti vasútállomáson is elérhető lesz egy-egy készülék, amelyet a DB Schenker Rail Hungária Kft. adományozott a vasúttársaságnak mintegy kétmillió forint értékben.
Csütörtökön és pénteken éjszaka a Budaörsi úton aszfaltozzák a jelenleg lemart útfelületeket, azaz a Muskotály köz és a laktanya között a városból kifelé vezető oldalon a belső sávot, valamint a Nagyszőlős utca feletti felüljáró belső sávját. Ezt követően, szombat hajnalban az építkezésben új ütemet kezdenek, emiatt több, eddig lezárt sávot megnyitnak, más sávokat pedig lezárnak.
A német cég közleménye szerint az előzetes tervekhez képest mintegy húsz százalékkal több tranzakciót bonyolítanak az automaták. Ma már a teljes jegyárbevétel mintegy felét ezek a berendezések "termelik", volt olyan nap, amikor az automaták csaknem negyedmilliárd forintnyi bevételt értek el.
A társaság azt közölte a 3-as metró tekintetében statikai problémák nem merültek fel, az alagút nem süllyed. A Főmterv által leszállított engedélyezési tervekben födémmegerősítés nem szerepel, a tervezői vizsgálatok alapján a műszaki állapot ezt nem indokolja - tette hozzá a BKV.
Almási István Fidesz-KDNP, hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a felmérések szerint az alföldi város 19 ezer háztartásának mindegyikében három-négy bicikli van. A település ezért is az elsők között kezdte el kerékpárút-hálózatának fejlesztését.
Schmidt Csaba Fidesz-KDNP tájékoztatása szerint a megalakítandó vállalkozás költségei egymilliárd forintra tehetők, ez tíz százalékkal alacsonyabb, mint a jelenleg szolgáltató Vértes Volán költsége. Az önkormányzati tagvállalat 8-10 éves buszokat szerezne be, ezzel jelentősen emelkedne a járműpark műszaki színvonala.
A közbeszerzés rendelkezésre tartásról szól. A rendelkezésre tartás - mint szolgáltatás - a bankhitelnél jellemző, amikor meghatározott összeget tart a bank az ügyfél rendelkezésére, díjazás ellenében. Ebben az esetben buszok rendelkezésre tartását kérte a BKV.
A Mávinform tájékoztatása szerint ezen a szombaton és vasárnap, majd október 10-én és 11-én a székesfehérvári vonal elővárosi vonatai közül az S36-os tárnoki és a G43-as szabadbattyáni járatok rövidebb útvonalon közlekednek, a fővárosban Kőbánya-Kispest helyett csak Kelenföldig járnak, illetve onnan is indulnak.
Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa hangsúlyozta a fejlesztés célja, hogy a Dunántúlt biztonságos út kösse össze az észak-olasz, a szlovén és a dél-osztrák térséggel. A nagyberuházás az eddigieknél sokkal élénkebb gazdasági kapcsolatok kialakulását teszi lehetővé, hiszen Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasági térsége a magyar vállalkozások számára piacot, munkalehetőséget nyújthat.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Airport-metropolisz-régió - Gazdaság- és térségfejlesztés a Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér térségében című pénteki konferencián kifejtette a gazdasági válság után a vasúti forgalom visszaállt a 2006 előtti szintre, a légiközlekedés pedig négy-hatszoros emelkedést mutat. Ezért is fontos a légiközlekedés, és ehhez kapcsolódóan a repülőtér és környékének fejlesztése, ebbe kapcsolódik a vasúti kapcsolatok javítása is, amelyet a kormány nevesített is a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklus pályázatai között.
Két jármű együttes lekérdezése 625, míg például három járműé 825 forintba kerül. A közlemény szerint a szolgáltatás közhiteles nyilvántartáson alapuló adatok lekérdezését, és bizonyos adatok egyezőségének vizsgálatát teszi lehetővé.
További változás, hogy csütörtöktől rövidül az eddig a Pozsony belvárosában lévő Szlovák Nemzeti Színház épülete és a rajkai Bem apó utca között közlekedő buszok útvonala. Az új menetrend szerint a 801-es járat Rajkától már csak Pozsony-Oroszvár vasútállomásig közlekedik majd, ahol az utasok több más, Pozsony belvárosába közlekedő járatra szállhatnak át.
A program célja az energiafelhasználás csökkentése, a megújuló energiaforrások használatának elősegítése és az elektromos járművek használatának elterjesztése is.
A légitársaság keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint korábban 175-195 millió eurós nyereséget vártak. Megjegyezték azt is, hogy az alacsony kerozinárak is segítenek abban, hogy a jegyárakat alacsonyan tudják tartani, így 2016-ban kapacitásaikat a korábban előre jelzettnél 17 százalék nagyobb mértékben, 18 százalékkal növelik.
A Városföldön rendezett ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia Fidesz-KDNP, Kecskemét polgármestere hangsúlyozta a két település ezer szállal kötődik egymáshoz, a beruházás még a város korábbi polgármesterével, Zombor Gáborral készítették elő.
Budapest új metróvonalán a megnyitás, azaz 2014 márciusa óta zajlik az utasforgalmi próbaüzem, amelynek keretében folyamatosak a tesztek annak érdekében, hogy a vonal a végleges használatbavételi engedélyt az év végéig megszerezze. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon, hogy probléma esetén beavatkozzanak.
A közlemény szerint csütörtök reggelig elkészül a szélső sáv felújítása a Budaörsi út kifelé vezető oldalán, a kétszer kétsávos szakaszon a Villányi úttól a Petőfi-laktanya bejáratáig. Emiatt a forgalmat átterelik a szélső sávra, és a belső sáv lezárásával folytatódik a munka.
A repülőtér vezetője szerint a fejlesztéseket az utasforgalom folyamatos és erős növekedése indokolja. 2014-ben már több mint 9 millió utast szolgáltak ki, ami történelmi rekord, a Malév-korszakot is beleértve. Az idén eddig már 12 százalékkal nőtt az utasforgalom, és az év végére először meghaladhatja a 10 milliót.
Nyul Zoltán azt is elmondta, hogy a Lánchídnál, a Clark Ádám téri aluljárónál várhatóan jövő márciusban fejeződnek be a munkálatok.
Péntek estétől hétfő hajnalig lezárják az Andrássy utat teljes hosszában, valamint a Hősök terét. Szombaton és vasárnap a Dózsa György útnak a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor közötti szakaszán várhatók lezárások. A Lánchidat péntek és szombat éjszaka filmforgatás miatt zárják le.
A 80 százalékban európai uniós forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően, Vas megyében Szombathelytől Hegyfaluig már 26 kilométer hosszan lehet az M86-os gyorsforgalmi autóúton közlekedni, a további 33,4 kilométer hosszúságú Szeleste és Csorna közötti szakaszt pedig a tervek szerint jövőre készül el, 2016 őszétől használhatják majd a közlekedők.
A BKK arra kéri a dél-budai villamosvonalakon közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról.
Tarlós István főpolgármester a villamos ünnepélyes átadásán közölte, hogy az első CAF Urbos3 típusú villamos 13.00 órakor áll forgalomba.
Tuti hírek - percről percre - több ezer hír naponta belföldről és külföldről!
nyitólapraoldal tetejérevissza