Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Mielőtt útnak indulsz, tájékozódj a friss közlekedési hírek, forgalomkorlátozások, elterelések, útviszonyok, forgalmi hírek felől. Hisz ki szeret a dugóban várakozni.
részletek »

Friss közlekedési hírek, közlekedés, közlekedési állapotok, forgalomkorlátozások

Keresés
A hídon át közlekedő 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és Puskás Ferenc Stadion között jár. A kimaradó szakaszon forgalomtechnikai okok miatt nincs pótlójárat, a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között a 2-es metróval közlekedhetnek az utasok. A közúti forgalmat a városhatár felől a Dózsa György út felé, a centrum felől pedig a Thököly út felé terelik - olvasható a közleményben.
A közlemény szerint hétfőtől várhatóan két hétig a Móricz Zsigmond körtér felé haladó útpályán a villamosvágány-zóna mellett, megközelítően 15 méter hosszon végzik a gázvezeték-építési munkálatokat. Ez idő alatt az autóbusz-közlekedés és az autós forgalom a szegély melletti szűkített útszakaszon továbbra is egy sávon haladhat.
A Budapesten zajló kelet-közép-európai CEE légügyi konferencián a világ egyik legnagyobb repülőgépeket lízingbe adó cégének alapítója kifejtette a globális légiforgalom kétszer olyan gyorsan növekszik, mint a GDP, emellett a kerozinárak egyharmaddal csökkentek az elmúlt időszakban. Ez a piaci környezet jó lehetőséget terem a légitársaságoknak, hogy megerősítsék törékeny üzleti mérlegüket és felkészüljenek a jövő kihívásaira.
Az eseményen Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára elmondta az elmúlt években 30-40 milliárd forint értékben érkezett fejlesztési forrás Vásárosnaményba és térségébe, ennek segítségével elkészült többek között az új Tisza-híd, az M3-as autópályának a beregi városig tartó szakasza, valamint folyamatban van a beregi árapasztó tározó építése is.
A Budapesti Közlekedési Központ BKK, a Főpolgármesteri Hivatal és a VT Arriva közös, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták idén májustól jövő tavaszig ütemezetten 195 új busz áll forgalomba. Májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lions City, júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto érkezett a fővárosba, ezekből szeptemberben újabb 25 kezdi el budapesti üzemét.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson hangsúlyozta, Magyarország elemi érdeke, hogy növelje versenyképességét a légi piacon, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat nyújtson, és ebben mérföldkőnek számít az új hangár átadása. Hozzátette a versenyképesség növelése mellett ezzel növekszik az ország szerepe is a légi közlekedésben.
A közlemény szerint ilyen terület a X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út Mádi utca és az Élessarok közötti szakasz és az Élessarok lehajtó ágának Jászberényi út - Vasúti híd közötti szakasz felújítása, amely vasárnapra befejeződik, és az ahhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások is megszűnnek.
A miniszter köszöntő beszédében kiemelte, hogy a kormány mindig támogatni fogja a kistelepüléseken élők életminőségének a javítását, így akár egy kerékpárút megépítését is. Mint mondta, az új út nem csak a fiatalok sportolási lehetőségeit bővíti, hanem segít azoknak a kiszombori polgároknak is, akik a közeli Makón találtak maguknak megélhetést.
A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a budai oldalon 14 és 17 óra között, a pesti oldalon 15 óra és 18 15 között kell lezárására számítani.
Szeneczey Balázs szólt arról, hogy a Skoda-Solaris-szal 2014 végén írták alá a szerződést. A Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt 108 új trolibusz vásárlására adott lehetőséget a fővárosnak.
Tasó László ismertette az M gyorsút 2x2 sávos, fizikai elválasztással rendelkező, leállósáv nélküli gyorsforgalmi út lesz, amelyen lehet szintbeli kereszteződés, körforgalom és a települések közelében jelzőlámpás irányítás.
Naponta több mint 32 ezer jármű halad át a körforgalmon és különösen a reggeli és délutáni csúcsforgalomban nagy a torlódás - indokolta a közlemény a bővítést.
Az everetti repülőgépgyártó keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a most tapasztalható kínai piaci problémák ellenére az ország légiközlekedési szektora hosszútávon jelentősen bővülni fog, és húsz év alatt a mostani 2500 gépből álló flotta majdnem háromszorosára nő.
Az Országos Rendőr-főkapitányság ORFK rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője az MTI kérdésére elmondta a rendőrség belső erőforrásból készített alkalmazása jelenleg Android, de pár napon belül iOS és Windows Phone operációs rendszereken is elérhető lesz. Hangsúlyozta a fejlesztéssel a rendőrség szolgáltató jellegét kívánták erősíteni, a balesetek mellett a korlátozásokat és az alternatív útvonalakat is jelölik a programban.
London 2011-ben nyolcadik, 2012-ben viszont már a harmadik volt, 2013-ban pedig második. Nagy-Britannia összességében az ötödik a dugók által leginkább sújtott országok között, Manchesterben például évi 52 órát veszítenek idejükből az emberek a torlódások miatt.
A Fővám térnél alámosta az utat az eső, beszakadt az útpálya egy szakaszon, ezért a 15-ös és a 115-ös busz jelenleg is módosított útvonalon közlekedik, a 83-as troli helyett pedig pótlóbusz jár. A Vámház körutat és a Szabadság hidat lezárták, ezért a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér helyett jelenleg a Döbrentei térhez közlekedik. A Szépvölgyi utat szintén lezárták a Bécsi útnál, mert ott is beszakadt az útpálya, mindkét helyszínen legalább egy hétig tart majd a helyreállítás.
Mint írták, szerdán a pénteki, augusztus 20-án a szombati, augusztus 21-én és 22-én pénteken és szombaton az ünnepnapi, augusztus 23-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyfogyás figyelembe vételével - ahol az utasforgalom indokolja - a lehetőségekhez képest az InterCity és gyors vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.
A BKK MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kisföldalatti pályafelújítás miatt péntektől a hétfői üzemkezdésig nem közlekedik, a teljes vonalon buszok járnak. Ugyanebben az időszakban az 5-ös, szentendrei HÉV csak a Batthyány tér és Pomáz között szállít utasokat szintén vágányfelújítás miatt. A pótlóbuszok Pomáz és Szentendre között járnak, azokon kerékpárok szállítása is megengedett.
Vonatpótló buszok szállítják az utasokat a két állomás között, a teljes vonalon 20-60 percet késnek a vonatok - közölte Pepier Károly. A közlemény szerint Balatonszentgyörgy és Fonyód között a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, és a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson kimosta az ágyazatot a váltók alól. Ezért bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom az érintett szakaszon.
A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból augusztus 15-én és 16-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak - írta közleményben az NFM.
A kerékpárosok a fővárosban a Váci út-Dráva utca-Pesti alsó rakpart-Eötvös tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Hunyadi utca-Dísz tér-Palota út-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér útvonalon haladnak.
A BKK taxiellenőrei folyamatos munkarendben, a nap 24 órájában, próbautazásokkal és nyílt ellenőrzésekkel vizsgálják, hogy a személyszállító és taxi szolgáltatók a rendeleti előírásokat betartják-e. Az ellenőrzések során felvett jegyzőkönyvek alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság NKH indíthat eljárást, melynek során 600 ezer forintos bírságot szabhat ki, illetve kitilthatja a forgalomból az engedély nélkül taxizó járművezető autóját - tájékoztatott a BKK.
A genfi szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a júniusi adat valamivel alacsonyabb a májusi 6,7 százalékos bővülésnél, ennek oka a ramadán, amely a Közel-Keleten csökkentette a keresletet. Az IATA 250 taglégitársasága 6 százalékos kapacitásbővítést jelentett, a járatok átlagos töltöttsége 81,1 százalék volt júniusban.
A beruházás része az idegenforgalmi szempontból kiemelten fontos állomásokat és megállóhelyeket érintő felújítás-sorozatnak, amelyet a MÁV részben saját forrásból, részben Európai Uniós forrásokból, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő NIF Zrt.-vel és önkormányzatokkal együttműködve, pályázati pénzekből valósít meg.
Loppert Dániel elmondta ütemterv szerint halad az összesen több mint 13 kilométeres elkerülő út építése, amelynek legnagyobb eleme a 600 méteres acélszerkezetű híd építése. A 2014 elején indított beruházás két részből áll, a 86-os főút már meglévő, 2,6 kilométeres szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítéséből, valamint a 10,7 kilométernyi új nyomvonal megépítéséből.
Tuti hírek - percről percre - több ezer hír naponta belföldről és külföldről!
nyitólapraoldal tetejérevissza