Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Mielőtt útnak indulsz, tájékozódj a friss közlekedési hírek, forgalomkorlátozások, elterelések, útviszonyok, forgalmi hírek felől. Hisz ki szeret a dugóban várakozni.
részletek »

Friss közlekedési hírek, közlekedés, közlekedési állapotok, forgalomkorlátozások

Keresés
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pénteki átadási ünnepségen hangsúlyozta, hogy a magyar-szerb kétoldalú együttműködés soha nem volt olyan jó, mint amilyen manapság.
A harmadik ütemben a Széll Kálmán tér belső részének teljes területén megindulnak a munkák, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást. Vasárnaptól ezért a gyalogosok a tér szélein közlekedhetnek. A Várfok utcából és a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró és a 4-es, 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca-Várfok utca útvonalon vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni.
Szombattól jövő keddig a Bécsi úton a Szépvölgyi út és Zsigmond tér között nem lehet majd a belváros irányban áthajtani, az útszakasz a helyi forgalom számára csak a Sajka utcán, a Felhévízi utcán, valamint a Cserfa utcán keresztül lesz megközelíthető, illetve elhagyható.
Akbar Al Baker ezt Washingtonban mondta az Air Transport World légügyi szaklap csütörtöki tudósítása szerint. Az American Airlines, a US Airways és a Delta korábban azzal vádolta a három fő öböl-menti légitársaságot a Qatar Airways-t, az Emirates-et és az Etihadot, hogy összesen 42 milliárd dollár tiltott állami támogatást kaptak, emiatt torzítják a versenyt.
A Budaörsi út kivezető szakaszán lezárják a Beregszász utca Budaörsi úti torkolatát mindkét irányban, mert a csomópontban közműmunkák kezdődnek. A lezárt Beregszász utcai kereszteződés környezetében a Budaörsi út önálló szakaszán, Budaörs irányába csak egy sáv lesz járható. Ezzel egyidejűleg, vasárnapra virradóra megnyitják a Sasadi út-Budaörsi út csomópontot a Budaörsi úti új közúti csomópont építésének új üteme miatt. Az 53-as autóbuszok újra az eredeti útvonalon, a Sasadi úton közlekednek majd és a Budaörsi út kereszteződése előtt állnak meg.
Papp László elmondta már tavaly jelezték Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a város északi részén élők súlyos problémáját az ott áthaladó 20 tonnás járművek forgalma miatt. Két lehetőség kínálkozott az útdíjrendszer szabályozása, aminek következtében magasabb lett volna az útdíj, mint az autópályán. A másik alternatívaként a túlsúlyos szerelvények kitiltása merült fel. Naponta 8000 gépjármű halad át a városrészen, amelyből 500-600 a túlsúlyos gépjármű, ami a reggeli csúcsidőben torlódást, illetve jelentős zaj- és környezeti ártalmakat okoz - közölte.
A Budapesti Közlekedési Központ BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Szent Gellért rakparton a Rudas Gyógyfürdőnél építenek új megállót, ezért a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos nem közlekedik, a 61-es pedig csak a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között jár.
A következő években az uniós pénzeket alapvetően vasútfejlesztésekre, illetve kötött pályás közlekedésre, valamint a nagy európai korridorok ezek a Duna, mint nagy áruszállítási folyosó, valamint a szlovén-horvát határtól az ukrán határig, és a Hegyeshalomtól Lökösházáig tartó útvonal fejlesztéseire lehet fordítani.
Közölte összesen 40 gázüzemű, alacsony padlós, audiovizuális tájékoztatórendszerrel felszerelt autóbuszt vásárol az önkormányzat tulajdonában lévő Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. A teljes járműpark cseréjéhez - 25 úgynevezett szóló- és 15 csuklós autóbusz vásárlásához - az önkormányzat négymilliárd forint uniós pályázati forrást nyert el, amelyhez százmillió forint önerő társul.
Közölték bár a munkabeszüntetés a német vasúton a tervezett időben, vasárnap reggel 9 órakor befejeződik, üzemi okokból három vonat Budapest és Drezda között közlekedik, onnantól vonatpótló buszokkal viszi az utasokat a német vasúttársaság. Ez érinti a vasárnap a Keleti pályudvarról induló Jeszenszky János EuroCityt, a Porta Bohemica Eurocityt és a Hungária EuroCityt.
A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 50 kerékpárral is bővítik a rendszert. Az új kerékpárok és a dokkoló állomások fedezete az a 180 millió forint kötbér, amelyet tavaly szedtek be a rendszer késői indítása miatt. A tervezett gyűjtőállomások helyszínéről az önkormányzatokkal egyeztettek és a MOL Bubi Facebook-oldalán a felhasználók javaslatait is figyelembe vették. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.
Az évek óta napirenden lévő kérdésben a két ország közötti erőteljesen fejlődő kapcsolatok részeként született végül pozitív eredmény 8211; mondta a misszióvezető. Hozzátette az Air China számára egy dinamikusan bővülő piacra való belépést jelent az új járat.
A kerékpárszállító hajók az előszezonban május 1. és június 6. között közlekednek hétvégenként. Szombatonként Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget-Badacsony útvonalon, vasárnaponként pedig Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon. A kifejezetten elő- és utószezonban közlekedő járatok indításának költségeihez a négy önkormányzat összesen 2 millió forinttal járul hozzá.
A körzetben váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégezték, továbbá megszüntetették a vágányzat vízelvezetési problémáit, a nyári menetrend kezdetére megszűnik az óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás.
Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója a huszonöt busz keddi bemutatóján elmondta, hogy szolgáltatásbeszerzésnek köszönhetően állnak forgalomba az új járművek. A szolgáltatási keretszerződés 82 évre számított becsült értéke mintegy hetvenmillió forint. Májustól több lépcsőben állnak forgalomba az új buszok, amelyek alapvetően Dél-Budán közlekednek majd - közölte.
A budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti részén tartják majd a Nagy Futam elnevezésű autós és légi parádét, a rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már kedden lezárják.
A demonstráció ideje alatt több út egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető. A felvonulás alatt 450 önkéntes rendező biztosítja - a rendőrséggel és a BKK-val együttműködve - a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét és a metrópótlókét, amelyek várhatóan zavartalanul járhatnak. Gondoskodnak a gyalogosok áthaladásáról, nagyobb csomópontokban pedig az autókéról is.
Nyúl Zoltán pénteken az M1 aktuális csatorna Ma délelőtt című műsorában azt mondta, olyan tartóoszlopokon keletkezett repedés, amelyeket júniusban akartak kicserélni, ennek az időpontját most előre hozzák. A repedés a Batthyány téri állomás felett található.
A 30. Telekom Vivicittá városvédő futás szombati programja a Margitszigeten lesz, ezért az csak a 26-os busz menetrendjét érinti a járat megosztva, két szakaszon közlekedik. Vasárnap napközben változik a 2-es, a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamos, a 4-6-os és a 17-es villamospótló, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös, a 16-os, a 26-os, a 34-es, a 86-os, a 105-ös és a 106-os busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 78-as és a 83-as trolibusz menetrendje, a járatok más útvonalon vagy két szakaszon közlekednek.
Szombattól vágány- és járdaépítés miatt módosul a 61-es villamos Káplár utcai ideiglenes végállomásától a Széll Kálmán térre vezető gyalogos útvonal vezetése. Vágány- és közműfelújítási munkák miatt módosul a Margit körút Széll Kálmán tér és Széna tér közötti szakaszának közúti forgalma továbbra is csak kétszer egy sávon lehet haladni, de most tér közepe felöli részen, így újra elérhető lesz a Széll Kálmán tér felől az Ostrom utca.
A buszokat a szupergyors vonatokat gyártó kínai China Southern Locomotive Rolling Stock Industry Corporation CSR vállalat egy leányágazata, a Zhuzhou Electric Locomotive jegyzi. A járművek akkumulátora minden bel- és külföldi versenytársánál gyorsabban, mindössze átlagosan tíz másodperc alatt töltődik újra, egy-egy töltés legalább öt kilométer megtételét teszi lehetővé - ismertette a cég a buszok sajátosságait.
A repülőgépmozgások, azaz a fel- és leszállások száma 5,5 százalékkal nőtt az év első három hónapjában a Budapest Airport futópályáin, amelyek átfogó felújítását tavaly végezték el. A repülőtéri statisztikákból az is kiderül, hogy a charterforgalom kezd magára találni a tavalyi megtorpanás után, és idén a nyaralójáratok forgalma 16,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest.
Közleményük szerint a vasúttársaság már több mint egy évvel ezelőtt betervezte a Déli pályaudvarra bevezető vágányok és kitérők egy részének cseréjét, amely április 18. és 29. között történik meg. A vágányzár keretében váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégzik, illetve megszüntetik a vágányzat vízelvezetési problémáit mintegy 90 méteres pályaszakaszon.
A teszt két héten keresztül zajlik, a szakemberek azt vizsgálják, hogy fennakadások esetén járműkísérői beavatkozás nélkül a központi, illetve az állomási diszpécserek mennyi idő alatt tudják az adott hibát megtalálni és elhárítani. A végleges használatbavételi engedély megszerzése érdekében zajló tesztek során továbbra is lesznek járműkísérők a szerelvényeken, de csak bizonyos idő eltelte után avatkozhatnak be, az esetlegesen bekövetkező hibák megoldása elsősorban a diszpécserek feladata.
A pozsonyi repülőtér utasforgalma 2015 első három hónapjában több mint 215 ezer fő volt, ami 32 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakit. A növekedés mértéke éves összehasonlításban januárban 26, februárban és márciusban pedig 36 százalékos volt.
Tuti hírek - percről percre - több ezer hír naponta belföldről és külföldről!
nyitólapraoldal tetejérevissza