Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert)
részletek »

Az MNB 25 milliárd forintért kötött üzletet a devizaswap-tenderen

Az MNB 25 milliárd forintért kötött üzletet a devizaswap-tenderen
Az MNB 25 milliárd forintért kötött üzletet a devizaswap-tenderen
2018.03.22. 12:34
Címkék - bank, deviza, forint, hitel, MNB
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert) tartott, amelyen 25 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. Az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1525 milliárd forint marad.
A jegybank a honlapján közölte: a tenderen meghirdetett mennyiség 80 millió euró (25 milliárd forint) volt, melyre a bankok 365 millió euró (114 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. A swaptenderen 4 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tender eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás március 21-én 1525 milliárd forint marad. Ebből a három hónapos eredeti futamidejű állomány 40 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 48 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 1437 milliárd forintot tesz ki.

Az MNB Monetáris Tanácsa 2016. szeptember 20-án jelentette be, hogy a három hónapos betét mennyiségi korlátozásához kapcsolódva, a likviditási folyamatokkal kapcsolatos bizonytalanságok kezelésére likviditáslekötő betéti és likviditásnyújtó devizaswap finomhangoló eszközöket vezet be. Az MNB folyamatosan figyelemmel kíséri a likviditási folyamatokat, és amennyiben érdemi és tartós eltérést tapasztal, kész további finomhangoló tendereket tartani - közölték.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza