Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Nagy öröm, amikor a csemete elindul, de megannyi veszélynek van kitéve és lehetetlen állandóan a nyomában lenni. Néhány dologra érdemes odafigyelni,
részletek »

Így tedd gyerekbiztossá a lakást, tippek és tanácsok a kicsi védelmére

Így tedd gyerekbiztossá a lakást, tippek és tanácsok a kicsi védelmére
Így tedd gyerekbiztossá a lakást, tippek és tanácsok a kicsi védelmére
2013.04.21. 12:16
Címkék - gyerek, gyerekbiztos, gyereknap, lakás, öttletek, tanácsok, tippek, védelem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Nagy öröm, amikor a csemete elindul, de megannyi veszélynek van kitéve és lehetetlen állandóan a nyomában lenni. Néhány dologra érdemes odafigyelni, mégha nem is akarunk az egész házból lezárt erődöt csinálni.

Állítsuk be a bojler hőmérsékletét max 120 fokra. Ezenfelül akadályozzuk meg, hogy a gyerek magától ki tudja nyitni a csapokat. Könnyen megégetheti magát vagy a kifröcskölődő vízen elcsúszhat és beütheti magát.

Lehet kapni wc ülőke zárat, ez a kis műanyag kapocs összefogja az ülőkét a tetővel így a gyerek nem tudja felnyitni. A tipegők sokszor kapaszkodnak meg hirtelen valamiben, hogy el ne essenek és ha ez a valami éppen a wc teteje, az könnyen rájuk csapódhat.

Az alsó szekrényeket (legyen az a fürdőben, szobában, konyhában) zárjuk be. Ha erre nincs lehetőség, akkor a fogantyúkat kössük össze. Kapható erre kis szerkezet is, de otthon is fabrikálhatunk, a lényeg, hogy mi könnyen nyithassuk, a gyerek viszont ne tudja magától megtenni.

Minden olyan szekrényt ahol veszélyes dolgok vannak (vegyszerek, éles dolgok, nagy tárgyak) zárjuk be. Ne becsüljük alá a gyerek mászóképességeit!

Ha már nagyobbacska a gyerek, akár meg is beszélhetünk vele egy jelet, amit ha meglát fokozottabban figyel és nem nyúl hozzá. Valamilyen ijesztő matricát tehetünk a vegyszerekre, így azokat nem eszi meg véletlenül.

Szereljünk fel bébikaput a lépcső tetejére és aljára. Ha fent van nem tud leesni, ha lent van nem tud felmászni és leesni.

A konektorokba tegyünk konektorvédőt.

Ha örökmozgó a gyerek és igazi kis csibész, nem árt ha van otthon porraloltó. Lehet olyat is kapni amelyik tökéletesen használható veszélyes folyadékra is.

Az ablakokat is zárjuk úgy, hogy a gyerek ne tudja magától kinyitni. Könnyen kieshet, ez még földszintről is végzetes lehet, magasabbról már nem is beszélve.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza