Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Elkészítés: A makadám- és a perkándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg
részletek »

Karamellás diós kocka recept - Ballagásra a legtutibb

Karamellás diós kocka recept - Ballagásra a legtutibb
Karamellás diós kocka recept - Ballagásra a legtutibb
Karamellás diós kocka
2013.03.13. 09:32
Címkék - ballagás, dió, karamella, kocka, recept
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Elkészítés: A makadám- és a perkándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk.

Hozzávalók: 15 dkg makadám- és perkándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal), 15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé, vajdarabka, sütőpapír

A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a perkándiót. Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.

Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellízaljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk.

Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza