Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ballagási idézetek, praktikus szövegek a meghívódra. Íme néhány szép idézet a ballagási meghívódra, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást.
részletek »

Ballagási meghívó szövegek, idézetek, hogy segítsük Neked a választásban

Ballagási meghívó szövegek, idézetek, hogy segítsük Neked a választásban
Ballagási meghívó szövegek, idézetek, hogy segítsük Neked a választásban
Ballagási Meghívóra szöveg, legszebb idézetek
2012.04.21. 10:55
Címkék - ballagás, ballagási-idézetek, ballagási-meghívó, ballagásra-szövegezések, idézetek, szövegek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ballagási idézetek, praktikus szövegek a meghívódra. Íme néhány szép idézet a ballagási meghívódra, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást. Keresgélj, mazsolázz a sok-sok idézet között és válaszd magadnak a legjobbat! - " A szárny megnőtt üresen áll a fészek, Csak álom volt a szép diákvilág, S mint a fecske alkonyati szélben, Ma szárnyet bont egy sereg diák." (Ady) ...

Ballagási szövegek!

1.
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2012. június 16-án 15.00 órakor kezdődő Ballagási ünnepségünkre. 8. b osztály.

Helyszín: Radnóti Miklós Általános Iskola, 8230 Balatonfüred, Nádor utca 17.

2.
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját A Radnóti Miklós Általános Iskola 8. b. osztályának 2012. június 16-án 15.00 órakor tartandó Ballagására.

Cím: 8230 Balatonfüred, Nádor utca 17.

3.
Szeretettel várom Önt, és kedves családját a 2012. június 16-án 15.00 órakor kezdődő ballagásomra.

Cím: 8230 Balatonfüred, Nádor utca 17.

Tátrai Panka
8. b osztályos tanuló


Ballagási idézetek!


 1. " Ami fél, azt el ne fogadd, Egészet akarj és egészet adj! " (Ady)
 2. " Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra." (Ady)
 3. " Mi mindig, mindenről elkésünk. Késő az álmunk, a sikerünk szívünk, nyugalmunk, ölelésünk. Mi mindíg mindenről elkésünk." (Ady)
 4. " Bár zord a harc, megéri a világ Ha az ember az marad, ami volt; Nemes, küzdő, szabadlelkű diák. " (Ady)
 5. " A szárny megnőtt üresen áll a fészek Csak álom volt a szép diákvilág S mint a fecske alkonyati szélben Ma szárnyet bont egy sereg diák." (Ady)
 6. " Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." (Ady)
 7. " Nem hal meg az, ki milliókra költi Dús élete kincsét, ámbár napja múl, Hanem lezárva ami benne földi, egy éltető eszmévé finomul, Mely fennmarad és nőttön nő tiszta fénye, Amint időben, térben távozik, Melyhez tekint fel az utód erénye: óhajt, remél, hisz és imádkozik." (Arany János)
 8. " Nemes önbizalom, de ne az önhittség Rugói lelkedet nagy célra feszítsék, Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János)
 9. " Útjaink százfelé válnak, De szívünk egy célért dobog, Nekivágunk a küzdelmes mának, És épít karunk egy szebb holnapot..." (Arany János)
 10. " Legnagyobb cél pedig itt-e földi létben Ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János)
 11. " Mindenik embernek a lelkében dal van És a saját lelkét hallja minden dalban És akinek szép a lelkében az ének Az hallja a mások énekét is szépnek." (Babits Mihály)
 12. " Holnappal ne törődj, messze ne álmodozz, Légy víg, légy te okos, míg lehet, élj és örülj. Míg szólunk, az idő hirtelen elrepül, Mint a nyíl s zuhogó patak." (Berzsenyi Dániel)
 13. " Életünk termése szolgálja hazánk dicsőségét Mi vagyunk az aranyló, hullámzó búzatábla, mi vagyunk az eljövendő ország magvetése. S szeretnénk részeseivé lenni annak a világnak, amelyet betölt nemzetünk dicsősége." (Meditáció a 72. zsoltárhoz)
 14. " Vigyázz nagyon, hogy ember maradj holnapra törve a mából, és túl ne lobbanj holnapután a tegnapi lángolástól." (Boór András)
 15. " Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk." (Curie)
 16. " Találkozás és búcsúzás az élet annyi csak, Valaki jön, valaki megy, S az emlék megmarad." (Leonard Da Ung)
 17. " A boldogsághoz semmi sem szükségesebb, mint, hogy életünk egy meghatározott célja legyen." (Eötvös József)
 18. " Ott hol mondhatja: szabad vagyok, ott hazáját fogja találni minden ember" (Eötvös József)
 19. Eddig csak álmodtunk, terveztünk még, most valóra válhat minden ami szép, Az élet, a munka tárt karokkal vár
 20. Hogy szép lehetsz-e, csak rajtunk áll." (Szabó Pál)
 21. " Ne csüggedj, hisz ifjú vagy, S minden elérhető, Ha van benned bátorság, Remény, s szeretni erő..." (Goethe)
 22. " Tetteidnek tudjál örülni, más tetteit tudd megbecsülni, főként ne gyűlölj egy embert se, s a többit hagyd az Úristenre!" (Goethe)
 23. "... Élni való minden élet, Csak magadnak hű maradj Veszteség nem érhet téged, Hogyha az lész, ami vagy. (Goethe)
 24. Rossz a világ? Légy jó tehát magad. Üres a lét? Adj tartalmat neki! Az ember szolga mind? Légy te szabad! Hívd sorsodat bátor versenyre ki! (Komjáthy Jenő)
 25. Nem fontos, hogy az országúton poroszkálva haladjunk, fontosabb tán, hogy magunk után egy-két lábnyomot hagyjunk. (Kiss Tamás)
 26. Gondolj merészet és nagyot, és tedd rá éltedet, nincs veszve bármi sors alatt, ki el nem csüggedett. (Vörösmarty Mihály)
 27. Amit teszünk csak egy csepp a tengerben. A nélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger. (Teréz anya)
 28. Kövesd a megérzéseidet, ahogy a régi hajósok követték a csillagokat. Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz. (David J Mahoney)
 29. Nem elég parányi tettekben gyakorolni a jót, az ember tökéletesíthető teremtmény; s mint olyannak meg is kell magát bizonyítani. (Kölcsey Ferenc)
 30. Lehet, hogy gyenge néha még a hangunk, Lehet, hogy léptünk még bizonytalan, De indulunk: a szépet, jót akarjuk S érezzük, hogy hitünknek szárnya van! (Juhász Gyula)
 31. Nehéz, vagy könnyű? Beleroskadok? Csak annyit érek, amennyit vállalok, Mert szívemben a jövőt hordozom, és alkuba már nem bocsátkozom! (Tamási László)
 32. Életed útját magad választod, Válassz hát úgy, ha egyszer Elindulsz, nincs már visszaút. (Kodály Zoltán)
 33. Nézz vissza most egy percre, nézz az útra, Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka, Nézz vissza... aztán ismét csak előre, S indulj tovább az alkotó jövőbe. (Kiss Jenő)
 34. Gyönyörű az, ha az ember célba lát S eléri azt, tűzön- vizen át. (Henrik Ibsen)
 35. Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák. (Ernest Hemingway)
 36. Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni- ez az élet. (Madách Imre)
 37. Régi harcok, régi kopott könyvek Derű, mosoly, néha fájó könnyek Múlik minden, rohannak az évek Búcsút mondunk, múló diákévek. (Ernest Hemingway)
 38. Egyszer mindent elér az ember, Azt is , mi most még messze cél, Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el S győzelmed lesz a hősi babér. (Bertold Brecht)
 39. Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: ez volt a múlt, emez a vad jelen, hordozd szívedben. Éld e rossz világot és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen. (Radnóti Miklós)
 40. Szép reményeinknek hajnalcsillagánál A jövendő tündérkert gyanánt áll. (Petőfi Sándor)
Ballagási idézetek meghívódba Ballagási idézetek meghívódba
Megcélozni a legszebb álmot Komolyan venni a világot Mindig szeretni és remélni Úgy érdemes a földön élni. (Papp Lajos) ... Szabadon bűn és erény közt Választani mily nagy eszme, S tudni mégis, hogy felettünk Pajzsul áll Isten kegyelme Tégy bátran hát... (Madách Imre)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza