Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Mi búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt. Itt hagyjuk kedves iskolánk, indulunk messze már Tanáraink, diáktársak, a szívünk nem felejt, Te
részletek »

Ballagási dalszövegek általános és szakközép iskolásoknak - Mi búcsúzunk és elmegyünk, a m

Ballagási dalszövegek általános és szakközép iskolásoknak - Mi búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt.
Ballagási dalszövegek általános és szakközép iskolásoknak - Mi búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt.
Ballagási dalok
2013.03.18. 14:13
Címkék - általános, ballagás, dalszöveg, iskola, szakközép
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Mi búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt. Itt hagyjuk kedves iskolánk, indulunk messze már Tanáraink, diáktársak, a szívünk nem felejt, Te kedves osztály, víg tanyánk, immár isten veled, immár isten veled!

Most búcsúzunk...

Mi búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt. Itt hagyjuk kedves iskolánk, indulunk messze már Tanáraink, diáktársak, a szívünk nem felejt, Te kedves osztály, víg tanyánk, immár isten veled, immár isten veled! Az élet szólít, menni kell, de válni oly nehéz, A küszöbről a vén diák még egyszer visszanéz.

Sok kedves emlék fűz ide, amely most megszakad, De hív a munka menni kell, csüggedni nem szabad, csüggedni nem szabad. Szétszór a sors, mint szél a port, ki tudja, merre vet. De visszajövünk még egyszer ölelni titeket. Ne fájjon hát a búcsúzás, ne sirass hű barát! Még visszatér a vén diák, viszontlátásra hát! Viszontlátásra hát!

Régi dal..

Jut még eszedbe kedvesem a boldog ifjúság, az erdőszéli kis patak, s a régi jó barát? Ó gondolj, gondolj néha rám, a sors bár merre hajt. emlékül küldöm, kedvesem, a régi-régi dalt. Mily fürge táncban kergetőztünk fönn a dombtetőn most fáradt lábbal bandukolva járunk reszketőn.

Ó gondolj, gondolj néha rám, a sors bár merre hajt. emlékül küldöm, kedvesem, a régi-régi dalt. Mily vígan szelte csónakunk a tónak kék vizét, most zúgó tenger habja választ tán örökre szét! Ó gondolj, gondolj néha rám, a sors bár merre hajt. emlékül küldöm, kedvesem, a régi-régi dalt.

Gaudeamus...

Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus Post iucundam iuventutem post molestam senectutem Nos habebit humus nos habebit humus ||: Vivat academia, vivat professores :|| Vivant membrum, quot libet, vivat membrum, quae libet, ||: Semper sint in flore :|| Veta nostra brevis est brevi finietur Veta nostra brevis est brevi finietur Venit mors velociter,rapit nos atrociter Nemini parcetur ,nemini parcetur Rajta ifjak útra fel!Innen el kell válnunk. Rajta ifjak útra fel!Innen el kell válnunk.

Menni hív a búcsúének,messze tűnnek elmúlt évek Véget ér sok álmunk,véget ér sok álmunk. Élj mi kedves iskolánk,Nőljön egyre fényed. Élj mi kedves iskolánk,Nőljön egyre fényed. Becsben áll majd köztünk végig,Mind hittel munkál,épít, Mind,ki jól küzd érted,Mindki jól küzd érted.

Szép hazánk most bízva kér,száll feléd az ének, Szép hazánk most bízva kér,száll feléd az ének, Add,hogy éljünk mindig békén,s jusson áldott új nap fényén Boldog út e népnek,Boldog út e népnek! (Régi, kedves iskolánk, tőled is most válunk. Holnap útján emberül tiszta szívvel járunk. Add kezed hát búcsúzóra, válni kell, hát, itt az óra, S boldog élet vár reánk, boldog élet vár reánk.)

Egyszer véget ér...

Egyszer véget ér a lázas ifjúság. Egyszer elmúlnak a színes éjszakák. Egyszer véget ér az álom, Egyszer véget ér a nyár, Ami elmúlt, soha nem jön vissza már. Egyszer véget ér a lázas ifjúság. Egyszer nélkülünk megy a vonat tovább. És az állomáson állunk, Ahol integetni kell,, De a búcsúra csak pár ember figyel. Egyszer véget ér a lázas ifjúság.

Egyszer elmúlnak a színes éjszakák. Sajnos véget ér az álom, Sajnos véget ér a nyár, De a szívünk addig új csodára vár. Ezért ne féljünk az újtól, Mert az jót hozhat nekünk, S talán abban van az utolsó remény. Létünk ingoványra épül, mely a sötét mélybe húz, De ha akarjuk, még tűzhet ránk a fény. Egyszer véget érnek múló napjaink. Egyszer elbúcsúznak túlzó vágyaink. Tudjuk azt, hogy egyszer végleg, Sajnos végleg elmegyünk, De még addig mindent újra kezdhetünk.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza