Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
A zöldbableves sokkal pompásabb, ha mélyzöld ceruzababból készítjük. Ez a recept egy egészen egyszerű elkészítése a zöldbabnak, de annál
részletek »

Tejszínes zöldbableves recept

Tejszínes zöldbableves recept
Tejszínes zöldbableves recept
Tejszínes zöldbableves
2014.09.06. 08:34
Címkék - anya, anyák-napi, recept, tejszín, ünnep, zölbableves
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
A zöldbableves sokkal pompásabb, ha mélyzöld ceruzababból készítjük. Ez a recept egy egészen egyszerű elkészítése a zöldbabnak, de annál finomabb. Tálaláskor kevés ecettel megbolondítva az igazi.
Hozzávalók 4 főre: 1 ek zsiradék, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg ceruzabab, 30 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, víz, só, ételízesítő (1 tk ebből), 2 dl tejszín, 1 tk kukoricakeményítő, 1 mk aprított tárkony, ecet



Tisztítsuk meg a zöldségeket. A burgonyát kockára, a répákat karikára, a ceruzababot 3 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát nagyobb darabokra szeljük. A zsiradékon dinszteljük meg a hagymát. Majd szedjük rá a zöldségeket, és folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig dinszteljük őket együtt. Ekkor öntsük fel 1200-1500 ml vízzel, ízesítsük kedvünk szerint, és alacsony hőfokon főzzük meg a levest. A végén habarjuk be a keményítős tejszínnel.

TIPP: A hőkiegyenlítés végett a tejszínbe keverjünk 1 merőkanálnyit a meleg levesből, és csak ezt követően adjuk a leveshez. A legvégén adjuk a leveshez a friss, aprított tárkonyleveleket. Tálaláskor ecettel meglocsolhatjuk.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza