Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Ajándékot készíteni és adni a legnagyobb öröm a világon, de ezt méltóképpen be is kell csomagolni. A legegyedibb megoldás, ha díszdobozt
részletek »

Készíts díszdobozt sajátkezüleg szerettednek, szereteidnek ballagásra

Navigáció
Témakörök
Hirdetés
Kapcsolódó tlap-ok
Készíts díszdobozt sajátkezüleg szerettednek, szereteidnek ballagásra
Készíts díszdobozt sajátkezüleg szerettednek, szereteidnek ballagásra
2013.03.12. 11:08
Címkék - Ajándék, ajándék-ballagásra, ballagás, ballagási-ajándék, díszdoboz
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Ajándékot készíteni és adni a legnagyobb öröm a világon, de ezt méltóképpen be is kell csomagolni. A legegyedibb megoldás, ha díszdobozt készítünk saját kezűleg. A díszdobozban átadhatjuk ajándékunkat, de a későbbiekben is sokrétűen felhasználhatók: a polcok díszei lehetnek és egyben praktikus tárolók is.

Hozzávalók

Fa kör alakú doboz
Decoupage ragasztó
Színes dekorcsomagoló (papíralapú)

Eszközök

Olló
Széles ecset
Szivacs


A díszdoboz díszítése lépésről lépsre
1.    A fa dobozunkat matt, világos színű akril festékkel lealapozzuk. 1. A fa dobozunkat matt, világos színű akril festékkel lealapozzuk.
2. Vágjunk a tető borításához kb.10mm-rel nagyobb körívet a csomagolópapírból. 3. A körívet decoupage ragasztó segítségével felragasztjuk a doboz tetejére. 4. A lelógó papírt 10 mm-ként bevagdossuk, a bevágott szeleteket lehajtjuk, és a tető oldalára ragasztjuk. 5. A tető oldalához kivágunk egy 10mm-rel szélesebb csomagolópapír-csíkot, a doboz tetejének oldalára ragasztjuk úgy, hogy a tető felső részéhez illesztjük. 6. A lelógó csomagolópapírt 10 mm-ként bevagdossuk, a bevágott szeleteket lehajtjuk, és a tető belső oldalára ragasztjuk.
7. A doboz oldalához kivágunk egy, a doboz oldalánál 40mm-rel szélesebb csomagolópapír-csíkot. Ezt felragasztjuk a doboz oldalára úgy, hogy alul és felül is 20-20mm lógjon le. 7. A doboz oldalához kivágunk egy, a doboz oldalánál 40mm-rel szélesebb csomagolópapír-csíkot. Ezt felragasztjuk a doboz oldalára úgy, hogy alul és felül is 20-20mm lógjon le.
8. A lelógó részt 10mm-ként bevagdossuk, lehajtjuk és a doboz belsejére, illetve aljára ragasztjuk. 9. A doboz belső felületét csomagolópapír-darabkákkal beragasztjuk. 10. Az egész dobozt kívülről átkenjük ragasztóval, majd száradás után a belső részét is.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza