Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat - Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? - kérdezi a Baptista Szeretetszolgálat, arra keresve választ, vajon
részletek »

Idén is cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek!

Navigáció
Témakörök
Hirdetés
Kapcsolódó tlap-ok
Idén is cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek!
Idén is cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek!
A cipősdoboz akció idén december 1-jén kezdődik és december 18-ig tart
2012.11.16. 20:19
Címkék - adománygyűjtés, ajándékok, baptista-szeretetszolgálat, cipősdoboz-akció, karácsony, ünnepek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat - Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? - kérdezi a Baptista Szeretetszolgálat, arra keresve választ, vajon mennyien érzik fontosnak a segítségnyújtást, adományozást karácsony közeledtekor (jó volna persze, ha máskor is).

Cipősdobozban gyűjthetjük az ajándékokat

Ha szeretnétek Ti is csatlakozni a Tízezer gyermek karácsonya akcióhoz, és segíteni a rászoruló gyerekeken, keressetek egy üres cipősdobozt, vonjátok be csomagolópapírral majd töltsétek meg ajándékokkal, és adjátok le a dobozgyűjtő pontokon.

A dobozba lehet játékot, iskolai eszközöket, édességet, higiéniai eszközöket, könyveket, egyéb kiegészítőket egyaránt csomagolni. A dobozra pedig ne felejtsétek el ráírni, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánjátok az ajándékot. Jókívánságot, üdvözlő sorokat is írhattok a csomagra.

A cipősdoboz akció idén december 1-jén kezdődik és december 18-ig tart. A kerületben a Csokonai Művelődési Házban (1153. Budapest, Eötvös utca 64-66.) adhatjuk le az ajándékunkat. Az akció részleteiről a Baptista Szeretetszolgálat oldalán olvashatunk.


Új helyszínek!

Többen kérdezték, hogy idén leszünk-e az eddig jól megszokott helyeken, a Vörösmarty téren és a Westend előtt. Ebben az évben ezeken a helyeken nem, de más, új helyszíneken várjuk a csomagokat! A főváros kerületeiben és megyénként több városban gyűjtünk, ezeknek a helyeknek az elérhetőségét a “Hol és mikor adhatom le…?” menüpont alatt találják.

Budapesten új helyszín a Nyugati téren lesz, a Skála előtt, a pályaudvar túloldalán, a három zászlórúd alatt. Itt már november 20-ától átvesszük a csomagokat. Minden nap 10-20 óráig vagyunk nyitva! Ezen kívül december 1-jétől a Hotel Radisson Blu Hotelben is leadható a cipősdoboz, valamint a Feneketlen tó melletti Flamenco Hotelben is átadhatják a gyerekeknek szánt ajándékot.


Cipősdobozolásra fel!
Szeretet a cipősdobozban - válságban sem felejtünk el adakozni - A cipősdoboz akciónak tavaly is nagy sikere volt Szeretet a cipősdobozban - válságban sem felejtünk el adakozni - A cipősdoboz akciónak tavaly is nagy sikere volt
A Baptista Szeretetszolgálat is több ezer cipősdoboz ajándékot vár karácsonyig A Baptista Szeretetszolgálat is több ezer cipősdoboz ajándékot vár karácsonyig
Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a Cipősdoboz Akciót, amely az Operation Christmas Child”néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 20.000 gyermek megajándékozása a cél!
Nem sok, valakinek mégis sokat számít Nem sok, valakinek mégis sokat számít
Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? Sok gyerek csak álmodozik a feldíszített karácsonyfáról és a szép ajándékokról. A karácsony nem mindenkinek gazdag, békés, áldott. Ha van egy üres cipősdobozod, ismeretlenül is örömet okozhatsz idén valakinek. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy meleg, szeretetteljes, boldog családi körben ünnepelje az év legszebb napját. A világ tele van éhező, nyomorúságos körülmények között tengődő gyermekekkel, akik olyan mindennapi gondokkal küzdenek, mint a szülők, a meleg étel, a ruhanemű vagy az otthon hiánya. Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy tavaly - hála az emberekben szunnyadó empátiának és szeretetnek - 6 millió apró csomag indult útjára, hogy a világ 95 országában megtalálja azokat a kisgyermekeket, akik a legrosszabb kürölmények között élnek.
Valószínűleg mindannyian rendelkezünk otthon cipősdobozokkal! Valószínűleg mindannyian rendelkezünk otthon cipősdobozokkal!
... Sőt, egy doboz édességgel, egy tábla csokival, egy szép kis törölközővel, egy csomag színes ceruzával, egy mesekönyvvel, társasjátékkal, egy plüssmackóval, babával, ólomkatonával vagy bármivel, aminek egy kisgyermek örülhet. Egy cipősdoboznyi ajándék. Nem sok, valakinek mégis sokat számít.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza