Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Párizst, Londont vagy Rómát nem kell bemutatni a turistáknak. Sokszor előfordul azonban, hogy a legmaradandóbb élmények nem a világ nagyvárosaiban
részletek »

A 10 legszebb hely Európában - Lepd meg kedvesedet egy ajándék utazással

Navigáció
Témakörök
Hirdetés
Kapcsolódó tlap-ok
A 10 legszebb hely Európában - Lepd meg kedvesedet egy ajándék utazással
A 10 legszebb hely Európában - Lepd meg kedvesedet egy ajándék utazással
Cesky Krumlov
2013.02.06. 17:35
Címkék - Európa;-Palmanova;-Dürnstein;-Binn;-Rothenburg;-európai-úti-célok;-Bib
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza
Egy szép utazás, egy kirándulás mindig kedves ajándék, meglepetés lehet szeretteidnek, családodnak. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, egy kis támpontot adni a megfelelő üdülés kiválasztásához. Ajándékozd meg egy gyönyörű úttal azt, azokat, akik e legközelebb állnak a szívedhez!

Párizst, Londont vagy Rómát nem kell bemutatni a turistáknak. Sokszor előfordul azonban, hogy a legmaradandóbb élmények nem a világ nagyvárosaiban érnek minket, hanem olyan eldugott falvakban, amelyekről még sosem hallottunk. A FoxNews összegyűjtötte Európa tíz legkúlabb, és egyben legkisebb úti célját.

Az egyik legrégebbi kisváros Csehországban,Český Krumlov amely egy völgyben bújik meg, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján. A macskaköves óvárost gótikus, barokk és reneszánsz épületek szegélyezik, és ha séta közben elfáradunk, hangulatos galériákba, kávézókba térhetünk be. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Ha ott vagyunk, ne hagyjuk ki a tutajozást a Moldván. Prágától három óra busszal.
Palmanova, Olaszország Palmanova, Olaszország
Erődvárosnak épült a XVI. században Északkelet-Olaszországban, közel az Adriai-tenger partjához. Szabályos kilencszögletű alaprajzát máig épségben megőrizte, ezért ha madártávlatból nézzük, pont úgy fest, mint egy finom hópehely, utcái pedig napsugarakként futnak kifelé a város központjából. A környéken isteni Chardonnay-t lehet inni, a város vizei pedig kifejezetten gazdagok ízletes halakban, főleg sügérben. Trieszttől 55 km-re nyugatra, Velencétől 115 km-re északkeletre fekszik.
Rothenburg ob der Tauber, Németország Rothenburg ob der Tauber, Németország
A kisváros a Tauber folyó fölé magasodik, és körbeveszi a 14. századi városfal, aminek nagy részén ma is végig lehet sétálni. Walt Disney-t annyira letaglózta a középkori hely szépsége, hogy inspirációként használta a Pinokkióhoz, de a náci ideológusok számára is igen fontos volt anno. A 20. század első felében azt vallották: a város mindent megtestesít, ami német. Kastélya tornyát a 14. században elpusztította egy földrengés, de a város piros tetős középkori és reneszánsz épületei átvészelték az évszázadokat, a II. világháború után pedig teljesen felújították őket. Már a XIX. századra kedvelt turisztikai célponttá vált, és ez a népszerűség máig töretlen. Münchentől három óra vonattal.
 Bibury, Anglia Bibury, Anglia
A Coln folyó mellé épült, Anglia dimbes-dombos részére, Stratford-upon-Avon, Bath és Oxford közé. William Morris író a XIX. században úgy jellemezte, mint Anglia legcsodálatosabb faluját. A település ma is meseszerű mézszínű kőházaival, vagy az 1902 óta működő pisztrángosával. Legfőbb látványossága az Arlington row, melynek házait eredetileg az 1380-as években építették. A falu központjában a St. Mary templom áll.
Dürnstein, Ausztria Dürnstein, Ausztria
A Duna-parti város a Grimm-testvérek világát idézi piros háztetőivel, fölé magasodó középkori várával, barokk óratornyával, és kanyargó, macskaköves sikátoraival. Ha meg akarjuk tapasztalni, milyen lehet ott élni, üljünk be egy kényelmes kocsmába (Heuriger), és kóstoljuk meg a legutóbbi szüretből származó helyi borokat. Közben a hegedű és a tangóharmonika találkozásából autentikus zene születik. Dürnsteinben nemcsak szőlőt, kajszibarackot is termesztenek, belőle pedig szappant, lekvárt, snapszot, vagy éppen rétest készítenek. Amikor a barackfák virágoznak, halványrózsaszínné válik az egész környék. Autóval csak egy óra Bécstől.
 Binn, Svájc Binn, Svájc
Az alpesi kisvárosban lassú az élet, de ott épp ez a cél. A helyiek évekkel ezelőtt eldöntötték, hogy a fejlesztés helyett parkként őrzik meg a várost körülvevő völgyet. A hipermodern sícentrumok helyett itt egy időkapszulába kerülünk, így belekóstolhatunk a hamisítatlan svájci falusi életbe. A város 16. századi hídján autók helyett kecskék és túrázók közlekednek, és minden ablakot muskátli díszít. A környező mezőkön lehet piknikezni, és hallgatni a hegyekben legelő tehenek kolompját. Némi túrázás után elérhetjük a hegyoldalba épült Imfeld névre keresztelt éttermet egy faházban. A panoráma az Alpokra innen pazar. Ide nem olyan egyszerű eljutni, két és fél óra Berntől, ha busszal próbálkozunk, de kétszer át kell szállni.
 Trémolat, Franciaország Trémolat, Franciaország
Trémolat is folyó, a Dordogne mentén helyezkedik el, lópatkó alakban, nem messze Bordeaux-tól. Egyik legfőbb látványossága egy 11. századi, román stílusban épült templom, de a Les Truffières éttermet sem szabad kihagyni, ahol a helyi farmon nevelt állatok húsa kerül az asztalra. Egy hatfogásos étkezés borral 34 dollárba kerül, de a hely népszerűsége miatt előre be kell jelentkezni. A brit, holland és német turisták nagyon szeretik, többek között mert sokkal olcsóbb, mint például Provence. A környék híres még sötét tölgyeseiről, szőlőültetvényeiről, a Stonehenge-hez hasonló kőemlékeiről, és őskori barlangrajzairól is. Párizstól több mint öt óra vonattal.
Tenby, Wales Tenby, Wales
Középkori tengerparti város kanyargó sikátorokkal, viktoriánus várfala pedig a mai napig látható. Négy kilométeres partjával együtt egyesek szerint hangulatában a francia Riviérát is idézi. Öt óra alatt juthatunk ide Londonból, egy átszállással.
Ericeira, Portugália Ericeira, Portugália
Macskaköves utcáival és csempézett épületeivel Ericeira elsőre pont úgy néz ki, mint egy tipikus portugál halászfalu. A csipkézett sziklák mögött viszont fehér homokos tengerpart vár minket, és egy valódi szörfparadicsom. Elhelyezkedésének köszönhetően itt rengeteg finom tengeri ételt is megkóstolhatunk, a helyi specialitás a homár. Lisszabontól csak 40 perc kocsival.
 Vestmannaeyjar, Izland Vestmannaeyjar, Izland
A sziget a tele van lundákkal. Az itt lakók nem egyszerűen kedvelik, hanem egyenesen féltik, őrzik, tenyésztik, és meg is eszik őket. Az igazán bátor turisták nekivághatnak a szigetvilág nem éppen egyszerű felfedezésének a helyi halászok segítségével, ha viszont kényelmesebbek vagyunk, válasszuk a 90 perces hajóutat. Így akár még bálnát is láthatunk, és bevisznek egy hullámok által kivájt barlangba (Klettshellur) is, ahol egy kis szaxofonjátékkal megmutatják, milyen drámai az akusztika. A rakpart sajnos tele van igénytelen tengeri ételeket árusító éttermekkel, ahol főleg tőkehalat és laposhalat lehet enni.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Oldal tetejére
Vissza
nyitólapraoldal tetejérevissza